NE ZANOSITE SE: Pet velikih laži o braku

Iako mnogi veruju da će im ulazak u brak rešiti brojne probleme, neke stvari se ne promene ni pošto izgovorite sudbonosno "da"

  • 8

Iako mnogi brak vide kao način da reše sve probleme, neke stvari se ponekad ne promene ni nakon što kažete sudbonosno "da".

Usamljenost

Rešavanje problema usamljenosti nema veze s brakom. Mnoge osobe ostaju usamljene i kada stupe u brak. Razlog tome je uglavnom nesloga i nerazumevanje s bračnim partnerom, tako da brak ne treba i ne sme biti jedino rešenje problema usamljenosti.

Seks

Oni koji misle da će nakon što stupe u brak češće imati seks, mogu se i te kako prevariti. Potreba za seksom zavisi od libida, kompatibilnosti partnera i želje oba partnera. Takođe, partneri koji se često prepiru i svađaju, nemaju želju za seksom. Možda je jedno od njih mislilo da će brakom zadovoljiti svoje seksualne želje, a kada se to ne dogodi, nezadovoljstvo se produbljuje.

Finansijska sigurnost

Činjenica je da mnogi parovi ne shvataju da brak ne podrazumijeva finansijsku sigurnost. To je najčešće slučaj sa ženama koje u braku shvate da i one moraju finansijski doprinositi i da drugog rešenja nema.

Velika srećna porodica

Parovi se često trude da pridobiju simpatije roditelja svog partnera, ali ne treba očekivati previše, posebno ne prerano. Najbitnije je gajiti međusobno poštovanje, a ostalo će doći samo po sebi.


 

Deca mogu popraviti sve

Parovi veruju da će njihov nesretan brak biti bolji kada postanu roditelji. Međutim, to nije tako, jer u tom slučaju odnos partnera koji se ne slažu može postati mnogo lošiji. O roditeljstvu treba pažljivo i detaljno razmisliti. Oba partnera moraju biti spremni na taj korak, moraju želeti decu i slagati se barem u vezi sa osnovnim stvarima.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA