ZA SVAKU PRILIKU: Seks-poze za trudnoću, samopouzdanje i bolji orgazam

Svaki čovek se nosi sa određenom vrstom seksualnog problema. Međutim, ono što je nedavno otkriveno to je da različite seks-poze rešavaju sve vrste intimnih nelagoda. Sve što treba je da pronađete onu koja je najbolja za vas

  • 14

Različiti ljudi imaju različita očekivanja u seksu. I dok jedni priželjkuju bebu, neki drugi žele da im seks traje duže ili da jednostavno pronađu najbolj način za uživanje sa partnerom. Bilo kako bilo, razloga za brigu nema jer postoje razne seks-poze koje mogu da budu rešenje vaših problema. Sve što treba je da pronađete onu koja će bi najbolja za vas i ono što želite da postignete.

Ako želite bebu

Činjenica je da žena može da zatrudni za vreme bilo koje seks-poze, ali seksolozi ipak preporučuju misionarsku pozu, kada je muškarac gore. U ovoj pozi, naročito ako stavite jastuk ispod ženine guze, sperma ostaje najduže u vagini što povećava šanse za trudnoćom. Ono što je takođe bitno je orgazam, jer žene koje ga dožive tokom seksa imaju veće šanse da ostanu u drugom stanju.

Ako želite da budete samouvereniji u krevetu

Dame koje nemaju samopouzdanja u krevetu svoje probleme mogu da reše pomoću poze kada je žena gore. U ovoj pozi muškarac ima odličan pogled na celo žensko telo, a žena je ta koja kontroliše situaciju. Stavljanje u ovaj položaj, pripadnice nežnijeg pola razbijaju nesigurnost i postaju mnogo samouverenije, tvrde seksolozi.

Ako želite bolji orgazam

Žene koje žele da više uživaju u seksu, svoje rešenje treba da potraže u nešto izmenjenoj misionarskoj pozi. Žena je ispod muškarca, dok on iznad nje klizi napred, držeći ramena u ravni sa ženinim ramenima. Ritam mora da bude usporen, a  fokus je na stimulisanje klitorisa. Ova poza pojačava intezivan osećaj prilikom seksa, pojačava i obezbeđuje veći užitak.


Ako želite duži seks

Postoje dve seks poze pomoću kojih žena može da pomogne svom muškarcu da odloži ejakulaiju. Prva poza koja ima tu moćje misionarska poza, kada je muškarac gore. Tada je sva kontrola u njegovim rukama, pa kada stvari krenu da se zahuktavaju, vrlo lako može da uspori, stane, a potom da nastavi sa akcijom.

Druga poza je poza lisice, odnosno misionrska poza u kojoj žena stavlja svoje noge oko muškarčevog vrata. U tom slučaju penetracija je dublja, što se odražava na veće uzbuđenje i duže trajanje seksa.

Ako imate bolove za vreme odnosa

Bolove tokom seksa možete eliminisati pomoću dve tehnike. Prva je da koristite lubrikante i to isključivo one koji su bazirani na vodi. Druga se odnosi na seks-poze koje podrazumevaju da je žena gore. Tada je kontrola samo njena i može sve da prilagodi sebi i načinu koji joj najviše odgovara.

Ako je partner obdaren

Ova situacija zahteva pozu koja će omogućiti ženi da što više uživa. Stoga je najbolji izbor seks-poza kada su i muškarac i žena na boku, dok žena drži nogu na njegovom boku. Okrenuti su jedno drugom licem, a poljupci koje mogu da razmenjuju upotpuniće celu priču i učiniti seks više nego odličnim.

Ako je partner manje obdaren

Mnogi seksolozi napominju kako veličina nije bitna za dobar seks, ali ipak postoje trikovi koji mogu da poboljšaju stvari kada su u pitanju partneri s manjim ponosom. Najbolja poza u ovom slučaju je kada je žena gore. Pokreti gore-dole nisu poželjni, već se savetuju nežni i kružni pokreti. Poza kada je muškarac gore je takođe dobra, ali samo u slučaju kada mu partnerka stavi noge oko vrata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA