Muškarci koji imaju sestre su veći konzervativci

Nedavno rađeno istraživanje pokazalo je da muškarci koji imaju sestre imaju sasvim drugačije stavove od muškaraca koji su odrastali kao jedinci ili u društvu braće

  • 8

Prema poslednjem istraživanju, muškarci koji rastu pored sestara imaju drugačije poglede na svet od pripadnika jačeg pola koji su odrastali sami. Naime, studija je istraživala muške stavove po pitanju poslova i ispostavilo se da se muškarci koji imaju sestre zalažu za tradicionalnu podelu kućnih poslova, odnosno da žena treba da radi, a on da diže noge uvis.

Prema rečima naučnika, konzervativnost kod muškaraca se vezuje za to što su takvi momci najčešće odrastali u porodicama sa više žena, koje su radile gotovo sve poslove dok su oni, kao muškarci, imali poseban tretman.

Istraživanje je rađeno na Univerzitetu u Stenfordu u saradnji sa oko 2.000 srednjoškolaca, a započeto je čak 1965. godine, a dokazalo je da razmaženi muškarci koji su odrastali u kući u kojoj je sve poslove obavljale majka i sestre, imaju u 17 odsto procenata stav da kućnim poslovima treba da se bave isključivo žene.

Oni čak u 15 odsto slučajeva svoje konzervativne političke stavove razvijaju već u srednjoj školi.

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    2. oktobar 2013 | 12:27

    Mislim da to nije tacno, pre ce jedinac da bude zasticen i ziveti u staklenom zvonu. A i muskarci koji imaju sestre pazljiviji su prema zenama i vise ih cene i postuju. A i muskarce majka razmazi, sestra sigurno nece tako da znaju i sta da ocekuju od devojaka, da im one nisu mame kao sto je slucaj sa jedincem ili bracom koji zene posmatraju kao sluskinje. A i uvek pomisle sta ako neko postupa tako sa njihovom sestrom.

  • marko

    6. oktobar 2013 | 00:47

    @Nina Ja sam odrastao sa sestrom , majkom, i bakom i apsolutno se slazem sa tvojim komentarom

  • Mala od skandala

    2. oktobar 2013 | 14:35

    Hahahha,da li si sugaran ti u svoj komentar?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA