7 fascinantnih činjenica o ženskim grudima

One su lepe, tople, oble, meke, osetljive, seksi, ponekad poskakuju i vode život za sebe... No, da li ste ste sigurni da o grudima znate baš sve?

  • 4

Grudi predstavljaju najdivniji i najmisteriozniji deo ženskog tela. One izmamljuju muške uzdahe i jedna su od prvih stvari koje im pri upoznavanju s vama naprosto upadaju u oči. Iako su konstantno svesne svojih dojki, žene najčešće vrlo malo znaju o ovom simbolu lepote, ženstvenosti i majčinstva.

1. Leva je obično veća

Iako je ponekad teško uočiti razliku, leva dojka je najčešće nešto krupnija od desne. Ne postoje savršeno simetrične grudi. Bradavice takođe mogu biti različitih dimenzija, ali i da budu usmerene u različitim pravcima.

2. Sve žene imaju dlačice oko bradavica

Ma kako da se to ne dopada muškarcima, u pitanju je činjenica. Svaka dama ima od dve do petnaest vlasi koje izrastaju na obodu bradavica. Što su tamniji ten i kosa, to će i ove dlačice biti crnje. Takođe, koža grudi može zapatiti bubuljice i mitisere. Zato je važno obratiti posebnu pažnju i redovno negovati ovo delikatno područje.

3. Prosečna dojka teži oko 0,5 kg

Sa oko pola kilograma po jednoj dojci, grudi čine oko 8-10 procenata svih masti u ženskom organizmu, što predstavlja oko jedan odsto ukupne telesne mase. Kako dama ulazi u godine, njene dekolte je sve popunjeniji. Međutim, kod žena koje konzumiraju cigarete grudi su nešto opuštenije i lakše.

4. Skoro dva miliona dama ima silikone

Od legendarne Pamele Anderson pa do poznatih starleta današnjice, dva miliona žena na planeti podvrglo se zahvatima estetske hirurgije kako bi ugradilo veštačke implante. No, nije svaka od njih zadovoljna postignutim rezultatom. Prosek godina za odlazak pod nož je 34.

5. Grudi rastu sa seksualnim uzbuđenjem

Baš poput penisa, i dojke reaguju na adekvatan nadražaj tako što otiču i postaju napete. Ista stvar važi i za bradavice.


6. Grudi ne vole da poskakuju

Iako muškarcima predstavlja nezamislivo zadovoljstvo da vide grudi u pokretu, ovo je za žene veoma bolno. Kada idete na trčanje ili aerobik, obavezno nosite adekvatan brushalter i mislite pre svega na zdravlje svojih lepotica.

7. One mogu da se izobliče

Možda zvuči čudno, ali spavanje na stomaku može dovesti do toga da vaše grudi privremeno izgube svoj oblik. Kako biste očuvali savršenstvo njihove forme, vodite računa o tome kako ležite. Najbolje je da spavate postrance, sa jastučetom u vidu podrške ispod grudi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andronik85

    22. februar 2012 | 20:11

    7 fascinantnih činjenica o ženskim grudima | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/7VaQwUzU via @TelegrafRs

  • Ado

    7. mart 2012 | 12:35

    cool

  • Bangava3

    22. februar 2012 | 19:41

    7 fascinantnih činjenica o ženskim grudima | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/bEXuU1hf via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA