Zbog čega danas puca sve više brakova?

Pojam braka se potpuno promenio poslednjih godina jer statistike govore da je sve veći broj brakova koji se sklapaju, ali i onih koji se olako raskidaju

  • 7

Brak nije više što je nekada bio. Ranije se ova zajednica više poštovala, ljudi su brak smatrali svetinjom, a žene i muškarci su se podjednako trudili da uspeju zajedničkim snagama. Danas je stvar potpuno obrnuta. Naime, brakovi se brzo sklapaju i još brže pucaju, a razlozi su raznovrsni.

Dugo se verovalo da je najčešći razlog velikog procenta razvoda zapravo preljuba, ali su poslednja istraživanja pokazala potpuno drugačije. Prema studiji koju je sprovela britanska kompanija "Cooperative Legal Service", brakovi najčešće pucaju zbog međusobnog nerazumevanja i neslaganja.

Istraživanje je proučavalo razvode od sedamdesetih godina pa do danas i pokazalo je kako je čak 50 odsto manje razvoda uzrok nevere.

Prema rezultatima, sedamdesetih godina se oko 29 odsto brakova završavalo zbog nevere, dok je danas taj broj opao na 15 odsto.

Moderni razlog razvoda, međusobno nerazumevanje, danas je uzrok prekida 47 odsto brakova, dok je pre četrdeset godina taj broj iznosio 28 odsto.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA