HIT DATUM: Koji dan je ove godine napopularniji za venčanja?

Iako je subota i dalje izuzetno popularan dan za organizaciju venčanja, sve je veći broj ljudi, naročito žena koje biraju poseban datum kako bi rekle sudbonosno "da"

  • 2

Među mladencima je sve popularnija praksa da biraju "srećni datum" za venčanja. Iako je još uvek subota ta koja prednjači po broju zakazanih svadbi, budući bračni par, a naročito žene, sve češće biraju specifične, lako pamtljive datume.

Vlasnik agencije "David's Bridal" koja se bavi organizacijom venčanja Brajan Bejtler u razgovoru za portal "Yahoo Shine" otkrio je da će 12. novembar biti poseban dan za mnoge buduće bračne parove. Do popularizacije ovog datuma doveo je način na koji se, na engleskom govornom području, piše ovaj datum, a to je najpre mesec, dan, pa godina, što bi u prevodu značilo 11/12/2013.  Upravo zbog toga većina parova je zacrtala baš taj datum da se jedno drugom zavetuju na večnu ljubav.

Bejtler je istakao kako je njegova kompanija počela da pridaje značaj datumima kada je 7. 7. 2007. godine doživeo ekspanziju venčanja, s obzirom na neverovatan broj parova koji se toga dana venčao. Baš zbog toga za 11. novembar njegova kompanija se unapred priprema, jer čvrsto veruju da će baš tog dana biti zakazana mnoga venčanja.

S druge strane, numerolog Džon Mičel otkriva zašto je broj 11 poseban za mnoge ljude. Oni koji veruju u anđele požele nešto svaki put kada negde ili na nečemu primete ovaj broj, a oni koji nemaju slična verovanja jednostavno se hvataju za simboliku nizanja određenih brojeva, baš kao u ovom slučaju 11/12/2013.

Ukoliko je verovati simbolici, datum koji bi u Srbiji trebalo da bude najpopularniji ove godine što se tiče venčanja je 11. 12. 2013. godine, iako se zna da decembar baš i nije najpoželjniji što se tiče vremenskih prilika. Ipak, ostaje nam da vidimo.

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA