MOĆ USANA: Sve što niste znali o poljupcima

Čovek tokom prosečnog životnog veka od 70 godina razmeni oko 100.000 poljubaca i potroši oko 76 sati svog života u iskazivanju emocija usnama. Ipak, postoji još mnogo zanimljivosti koje se tiču ljubljenja

  • 6

Čovek tokom celog života razmenjuje poljupce, bilo prijateljske, pozdravne ili one najintimnije, ljubavne. Mnogo je zanimljivosti koje se tiču ljubljenja, naročito njegovog značaja koje ima u porodici, prijateljskim i muško-ženskim odnosima. Ovo su samo neke od njih.

Usne razotkrivaju osećanja

Od svih delova tela, usne predstavljaju najtežeg izdajnika naših emocija. Uzdignuti ili spušteni uglovi usana, opuštene usne ili usne koje su čvrsto stisnute pokazat će nam je li osoba srećna, tužna, opuštena ili ljuta. Dečji crteži odličan su pokazatelj koliko su usne važne u izražavanju osećanja i to od malih nogu. Kada dete nacrta usne, obično na njima doda i osmeh.

Poljupci opuštaju i povezuju

Usne koristimo kako bi mogli da pričamo, jedemo, smejemo se i naravno da se ljubimo. Poljubac je instrument povezivanja partnerskih odnosa jer stvara najintimniju vezu između dve osobe.

Poljupci jačaju veze i socijalne veštine


Poljupci su ključni deo slagalice u porodičnoj harmoniji. Kada roditelji dodiruju ili ljube svoju decu, taj kontakt im pruža sigurnost, saznanje da su voljeni i stvara im osećaj poverenja. Ono gradi njihovo samopouzdanje i daje im mogućnost da ostvare snažne i jake veze s drugim ljudima.

Meke usne prijaju na dodir

Ako su naše usne mekane i zdrave, osećaćemo se mnogo prijatnije u situacijama kada se smejemo, ljubimo ili mazimo na kauču.

(T.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dude88

    12. oktobar 2013 | 15:57

    Ajd da organizujemo kolektivno ljubljenje!

  • Sinisa Grgic

    12. oktobar 2013 | 12:30

    Poljubac nam omogućava da ljubav ne bude samo riječ,već nešto puno više.......

  • Niko bitan

    12. oktobar 2013 | 16:41

    Dude, nije ti losa ideja :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA