Žene su maštovitije ubice od muškaraca

Iako nisu u toj meri sklone agresiji s fatalnim ishodom poput muškaraca, pripadnice nežnijeg pola često znaju da budu veštije ubice

  • 9

Žene ubijaju daleko ređe od muškaraca, u proseku deset puta manje, ali kada to čine, to rade na mnogo kreativniji način, tvrdi austrijski psihijatar Sigrun Rosmanit u svojoj novoj knjizi "Sind Frauen die besheren Merder?" (Da li su žene bolje ubice?).

U intervjuu za magazin "Špigl", Rosmanit objašnjava da žene maštom kompenzuju nedostatak fizičke snage i navodi primer jedne žene u Aziji koja je ubila svog partnera tako što mu je, ljubeći se s njim, u grlo gurnula kapsulu s cijanidom.

- Kombinacija ljubavi i smrti. Da li bi ijednom muškarcu takva ideja pala na pamet? - zapitala se ona.

- Ne treba, međutim, potceniti ubilački potencijal žena. Obično se kaže da su muškarci ti koji su nasilni, brutalni i egocentrični, kao da žene nemaju svoju mračnu stranu. A mnoge žene ne uspevaju da se izbore s tim mrakom - smatra austrijski psihijatar, dodajući da se lično više boji ženske nego muške osvete.

Ona smatra da postoji "kritični prag". Obično se to desi kada određena situacija postane nepodnošljiva. Tada je sve moguće i od žena se može očekivati ono najgore.

Rosmanit, međutim, podseća da žene retko ubijaju nepoznate osobe. U velikoj većini slučajeva, njihove žrtve su prijatelji ili rođaci.


- Veliki broj žena godinama trpi zlostavljanje. Bes eksplodira iznenada. Dešava se da sam povod bude banalna stvar - navela je ona, dodajući da mnoge žene ubice nisu nikada ranije počinile nikakvo krivično delo.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa Grgic

    15. oktobar 2013 | 12:23

    Napokon jedan tekst sa glavom i repom.Žene jesu puno rjeđe ubice od muškaraca,ali su sistematičnijei pedantnije(kao i u svemu),pa ih je i teže otkriti,možda se zato čini da su rjeđe,jer ko zna koliko ubiju svojih muževa i partnera,a to se zavede kao srčani ili moždani udar,..jedino još nisam čuo za ženu-serijskog ubicu,možda su to one šalterske službenice koji te svaki dan ubijaju,sistematski,dok čekaš u redu da popiju svoju x-kavu tog dana,....doduše,mene je jedna jutros toliko razvalila da mi je došlo da sam sebe ubijem od očaja i nemoći,..

  • nm

    16. oktobar 2013 | 12:23

    svi mi spavamo sa ubicama. sve dok je ok u braku super je...posle zena ti je najveci neprijatelj.sta moze da zamisli i uradi to normalan covek ne moze da zamisli.. VERUJEM MOME PSU

  • Dude88

    15. oktobar 2013 | 13:32

    Ne razmisljam u tom pravcu. Mogu reci da sam mastovitija po pitanju sexa. Ne znate vi sta zena moze sve da zamisli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA