Pet činjenica o raskidu zbog kojih ćete se osećati bolje

Nakon raskida mnogi parovi ne ostaju baš u korektnim odnosima, a većina njih se čak rastaje u dubokoj mržnji. Ipak, nekoliko je stavki koje se tiču raskida koje bi zapravo mogle da vam budu od koristi

  • 2

Raskid je uvek škakljiva tema koja zna da stvori razdor među partnerima. Mnogi se nakon razlaza više nikada ne čuju u životu, okreću jedno-drugom leđa na ulici, a u manjini su oni koji ostaju u koreknim odnosima ili čak prijatelji. Ipak, koji god da ste tip raskida doživeli, postoje neke stvari koje se tiču vas i vašeg partnera, a koje bi mogle da vam budu od koristi.

Dobra strana ogovaranja

Iako nije lepo ogovarati, nedavna studija Univerziteta u Juti pokazala je kako izražavanje negativnih emocija koje osećate prema bivšem partneru ima pozitivan učinak na vas. Naime, manja je verovatnoća da ćete pasti u depresiju nego kada osećanja držite duboko u sebi, a u isto vreme ćete i brže preboleti raskid.

Zadržite kontakt

Iako ste verovatno očekivali da je poželjno da prekinete komunikaciju s bivšim dečkom, istina je potpuno drugačija. Naravno, osim u slučaju da za njim još malo patite. Studija Univerziteta u Arizoni pokazala je da ćete raskid lakše podneti ukoliko održite neku vrstu kontakta sa bivšim. Intenzitet komuniciranja ne treba da bude kao kada ste bili zajedno, ali nekoliko neobaveznih mejlova ili poruka kojom mu čestitate rođendan apsolutno su prihvatljivi.

Bliskost s novim dečkom razvijte kroz priču o bivšem

Ne treba novom dečku po cele dane da pričate o bivšoj vezi. Tako ćete mu samo staviti do znanja da ga još uvek niste preboleli. Međutim, istraživanja pokazuju kako iskrenost o bivšim vezama i problemima razvija prisnost i intimnost u budućoj vezi.


Da, on prati vaš profil na Fejsu

Rezultati nedavno sprovedene ankete pokazali su da 85 odsto ispitanika redovno gleda profil bivšeg partnera, a svaka peta osoba to radi barem jednom nedeljno. Iako ne znamo tačno zašto je to tako, proučavanje profila bivših partnera očigledno nas i te kako veseli. Zadovoljavanje znatiželje jedan je od razloga.

Velika je verovatnoća da vas želi nazad

Jedna anketa sprovedena među muškarcima i ženama pokazala je da su muškarci ti koji su za bivše partnerke emocionalno više vezani nego što je to obratno. Većina ispitanih muškaraca koji su i dalje bili solo izjavilo je da bi i dalje voleli da su u vezi s prethodnom devojkom, dok je istu stvar želela samo jedna četvrtina ispitanih žena.

(Telegraf.rs / Cosmopolitan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dude88

    21. oktobar 2013 | 14:39

    Ista govna se ne jedu dva puta

  • nm

    21. oktobar 2013 | 14:01

    zaboravi je zauvek ako te je odje****....naucio si jos jednu skolu, postao si jaci. I pozeli joj sretan put u jednom smeru..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA