DA ILI NE: Ovlašćenje za račun u banci kao dokaz ljubavi?

Serenade pod prozorom, slanje pisama, držanje za ruke tokom šetnje na korzou pa čak i romantične večere su "odsvirale" svoje. Sada se ljubav pokazuje na sasvim drugačiji način

  • 7

Naše bake i deke, mame i tate su živele sasvim drugačije. Ljubav se rađala lagano, oči muškaraca i žena su se susretala mesecima u gradu pre prvog poljupca i sve je imalo neki viši značaj. Danas muškarci nemaju vremena da se isuviše bave ženama, a ni pripadnicama nežnijeg pola više nije toliko stalo do romatnike.

Baš zato ni ne pamtite kada ste poslednji put čuli da je neki dečko devojci poslao pismo, da se neka cura danima pojavljivala u istom kafiću čekajući da joj mladić priđe ili da se neki par mesecima gledao po gradu i muvao pre nego su završili zajedno. Danas se sve dešava odmah ili nikad, a ljubav se pokazuje na sasvim drugačije načine.

Jedan od modernih načina iskazivanja ljubavi u svetu svakako je zajednički bankovni račun, što je pokazalo istraživanje rađeno na Univerzitetu Ajova. Naučnici su nakon sprovedene studije došli do zaključka da najstabilniju vezu imaju parovi koji žive zajedno i koji imaju zajednički račun na kojem "gomilaju" svoj novac. 

Studija je rađena u saradnji sa 900 mladih parova, a pitanja koja su im bila postavljana su "Koliko ste posvećeni svojoj vezi?" I "Kolike su šanse da vaša veza bude dugovečna?". Odgovori su ukazali na važnost zajedničke brige o vođenju novca, a parovi koji su imali razdvojene račune u banci imali su i manje sreće u ljubavi.

Naime, naučnici napominju da je važnost zajedničkog bankovnog računa u tome što parovi na taj način donose zajedničke odluke, unapređuju svoju imovinu i pre svega stvaraju "mi" zajednicu.

U našim bankama još uvek ne postoji institucija "zajedničkog računa" već samo zvanično ovlašćenje za baratanje novcem s partnerovog računa.  Ipak, na kraju se sve svodi na isto. Šta vi mislite o tome? Da li biste voljenoj osobi dali da raspolaže vašim parama?


(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA