Zašto se muškarci razvode?

 
  • 2

Istraživanja pokazuju da muškarci, kada je razvod u pitanju, ne razmišljaju svojom, već tuđom glavom. Teško je poverovati, ali pripadnici jačeg pola su povodljiviji nego što ste mislili

I dok se žene uglavnom razvode jer su same donele odluku da je tako najbolje, muškarci, kada je u pitanju prekid braka, i ne razmišljaju toliko svojom glavom. Naime, istraživanja su pokazala kako su pripadnici jačeg pola isuviše povodljivi, što potvrđuje činjenica da se veliki broj njih odlučuje na razvod nakon slušanja raznih priča o bračnim krahovima od drugih muškarca iz svoje okoline.

Možda je teško za poverovati, ali kada se u muškom društvu razvede jedan muškarac, to sve ostale navede da se pokolebaju po pitanju sopstvene bračne zajednice.

Do ove teorije došlo je istraživanje koje je rađeno u saradnji sa bivšim parovima, a cilj je bio otkrivanje povoda koji je doveo do razvoda. Jedan od četiri muškarca priznao je kako se razveo zbog uticaja svojih prijatelja koji su se razveli ili rastavili pre njega.

Taođe, istraživanja su pokazala da razvedeni ljudi imaju tendenciju da budu siromašni, lošeg zdravlja i da njihova deca uglavnom imaju lošiji uspeh u školi.

(T. Milić)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    22. oktobar 2013 | 16:10

    Razvode se jer žele da pobegnu od problema ili obaveza..Mesto da se suoče i prebrode.....ali postoje i drugi razlozi. Sve u svemu,danas je fitilj sve kraći i kraći....

  • JA

    22. oktobar 2013 | 17:54

    Razvode se zato sto danas nijedna ne zeli da kuva, da pegla, sve ocekuju da radi muskarac...znam x primera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA