LJUBAVNI PROBLEMI: Kome se žene ispovedaju?

Za razliku od muškog sveta koji svoje duboke emocije najčešće ne deli ni sa kim, žene bi pre izdahnule nego prećutale svoje ljubavne probleme koji ih tište

  • 2

Žene su zavisne od deljenja emocija sa drugima, za razliku od muškaraca koji su dosta zatvoreniji tipovi. Kada je muči neki problem, žena se odmah obraća osobi koja joj je najbliža i traži savete ne bi li automatski olakšala sebi situaciju.

Osoba kojoj se najčešće žena ispoveda nije ni njena majka, ni njena prijateljica, već starija sestra. Sestra je ta koja je uvek pri ruci da sasluša, pomogne i savetuje u teškim trenucima.

Upravo ovo je potvrdilo istraživanje koje je rađeno u saradnji sa velikim brojem mladih žena, a koje je objavio čašopis "Family Relations". Prema tvrdnjama mnogih pripadnica nežnijeg pola, starije sestre su te s kojima žene najčešće dele sve detalje iz svog privatnog života, pa čak i one najintimnije, a razlog je zato što su sigurne da te informacije neće naići na dalje širenje i osuđivanje.

Israživanje je takođe pokazalo da mlađe sestre više toga nauče iz loših iskustava svojih starijih sestara, nego iz onih pozitivnih.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA