ŽENSKA POSLA: Tračarenje je najbolji put do seksa

Ogovaranje devojkama predstavlja sredstvo za prljavu borbu protiv potencijalnih suparnica i zadržavanje partnera uz sebe

  • 1

U ljubavi i ratu, sve je dozvoljeno. Znajući ili ne znajući za ovo pravilo, mlade žene u potrazi za idealnim životnim partnerom ne libe se da koriste i niske udarce, samo da bi se otresle potencijalne konkurencije. Opanjkavanje se pokazalo kao najefikasnije sredstvo u bespoštednoj borbi za muškarca.

Kako su pokazali rezultati istraživanje kanadskog Univerziteta Otava, pripadnice nežnijeg pola imaju mudro razrađene indirektne i agresivne tehnike blaćenja žena koje doživljavaju kao pretnju. Čak 52 odsto tinejdžerki šire tračeve o devojkama koje bi mogle da ih ugroze na ljubavnom planu.

One najčešće javno komentarišu fizički izgled, sprdajući se na račun rivalkine odeće ili građe, a neretko izmišljaju i potpune neistine o svojim suparnicama, o tome kako su one promiskuitetne, glupe, trapave ili imaju neku drugu negativnu osobinu. Za razliku od njih, svega 18 odsto muškaraca pribegava ovakvoj taktici.

Kako objašnjavaju stručnjaci, ogovaranje je nastalo kao plod evolucije. Muškarci imaju cilj da spavaju sa što više žena, dok je ženama primarno da pronađu jednog muškarca koji će brinuti o zajedničkom potomstvu. Zato, ako je neka dama iz društva spremnija da se olako upušta u seksualne odnose, druge žene osećaju se ugroženo, pa zbog toga moraju da izmisle valjane razloge koji će njihove muškarce odbiti od nje.

Prilikom jednog eksperimenta, mladim devojkama dato je da daju svoju procenu drugih žena. Kada je bila u pitanju izazovna, seksepilna devojka u oskudnoj odeći, skoro sve ispitanice rekle su da ne bi volele s njom da se druže, a još manje da s njom upoznaju svog dečka.


Jednostavno, svakoj ženi je cilj da bude najprivlačnija, a zatim i prvi i jedini izbor u životu svog muškarca.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA