Pet zdravstvenih razloga za što češći seks

O dobrom uticaju koji seks ima na zdravlje ne mora isuviše da se polemiše. Ipak, iznenađuje činjenica do koje mere igre pod čaršavima imaju pozitivno dejstvo

  • 18

Bilo da vas boli glava, da ste preumorni ili pod konstantnim stresom, rešenje vaših problema je vrlo jednostavno. Seks, seks i samo seks. Što ga više upražnjavate to ćete se osećati bolje. I kad vam se čini da vam nije do igre, prepustite se vođenju ljubavi jer ćete na kraju osetiti osveženje. Takođe, duga je lista razloga koji jasno daju do znanja da seks odlično utiče na zdravlje. Ovo su samo neki od njih.

Ublažava hroničnu bol

Stimulacija klitorisa i vagine podstiče otpuštanje endorfina te omogućava lečenje boli bez uzimanja tableta. Rezultat je manja osetljivost na bol koja može da potraje i dva dana nakon orgazma, napominje Beri Komisaruk sa Univerziteta u Nju Džersiju, koautor izdanja "Nauka o orgazmu". Pronađete li popularnu G-tačku, tolerancija na bol će se povećati za 50 odsto.

Smanjuje rizik od raka dojke

Studije dokazuju da žene koje doživljavaju orgazam više od jedanput mesečno imaju manje šanse da će oboleti od raka dojke. Istraživanja sprovedena u Grčkoj dokazuju da muškarci koji doživljavaju orgazam barem sedam puta mesečno u svojim pedesetim godinama smanjuju rizik od oboljenja od muškog raka dojke.

Vežba srce

Što ste aktivniji, vaše srce će biti zdravije! Poze koje praktikujete su takođe bitne. Ako volite da budete na vrhu, znajte da je ta poza naročito dobra za zdravlje srca jer obično zahteva više truda. Orgazam donosi bonus, odnosno, na vrhuncu, vaše srce može da kuca 110 puta u minuti, što je ekvivalent brzom hodanju ili trčanju.


Štiti prostatu

Istraživanja sprovedena u Australiji 2003. godine donose informaciju da muškarac koji ejakulira barem četiri puta nedeljno ima tri puta manje šanse da će oboleti od raka prostate.

Smanjuje stres

Studija iz 2005. godine dokazuje da muškarci i žene koji su se upuštali u intimne odnose dve nedelje pre stresnog dana imaju puno manje problema sa javnim nastupom. Krvni pritisak u njihovom slučaju poraste naglo te se jednako brzo vrati u normalu.

(Telegraf.rs/Ordinacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA