Kako na pristojan način muškarcu reći "ne"?

Hladnokrvno odbijanje muškarca koji vas je zapazio, a potom i skupio hrabrost da vam priđe, nije uvek najbolje rešenje. Nekad vredi da se potrudite da ublažite "udarac"

  • 4

Bahate, nevaspitane i proste muškarce treba odbijati bez razmišljanja. Oni nisu vredni pažnje i na koji god način mu dali do znanja da nema apsolutno nikakve šanse kod vas, nećete pogrešiti. Međutim, problem leži u odbijanju onih finih, pristojnih i čak katkad slatkih frajera, s kojima naprosto nema hemije i koji ne bude u vama želju za dodirima, poljupcima i maženjem.

Bilo da je prišao u klubu, ali vam nije bio isuviše intrigantan i zanimljiv, ili ste mu dali šansu, popili s njim kafu, ali bez ikakvih izgleda da će se stvari promeniti, muškarci koji prema vama imaju fin nastup, to isto zaslužuju od vas. Ovo je nekoliko načina, s kojima su se složili muškarci, na koje možete da sasečete celu stvar u korenu, a da ga pritom ne uvredite, povredite ili mu narušite samopouzdanje.

Jednostavno recite "ne"

Možda zvuči grubo, ali zapravo i nije toliko strašno. Gore od toga je lagati i smišljati razne izgovore. Ovako ćete barem biti iskreni. Kada nešto ne ide, ne ide. Kažite to jasno, bez pokušavanja da celu stvar umotate u sjajni papir. Ceniće vašu iskrenost.

Objašnjenje + kompliment

Pritom ne mislimo na onaj najgori izgovor: "Ti si super, problem je u meni". Na tu priču već decenijama niko ne pada. Na vama je da stvar izvedete najbolje što možete, a ovo svakako nije jedan od načina. Umesto toga, kažite mu šta cenite kod njega, ali mu i objasnite zašto vam to nije dovoljno dobro da biste ušli dublje u priču.


Uverljiva laž

Ukoliko vam se prve dve opcije čine isuviše komplikovane, što zapravo ne bi trebalo da vam predstavlja problem, pa želite da se izvučete na nešto maskiraniji način, onda dobro osmislite šta bi bilo valjano reći. Nemojte da smišljate neke glupe priče i izgovore za malu decu. Najbolje je da, ako shvatite da od njegovog muvanja nema vajde, kratko i jasno izgovorite dovoljno jaku, a uverljivu rečenicu: "Imam dečka".

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xena

    8. novembar 2013 | 10:30

    Ili mu kažeš da si lezbejka

  • Ivana

    8. novembar 2013 | 15:09

    Nekad sam nailazila na muskarce kojima ne vredi ni 5 puta lepo reci NE....onda mora da upotrebis ne tako lep način:-)))

  • Zorica

    9. novembar 2013 | 00:39

    Za takve imam Sidu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA