Koji je dan najstresniji u životu svakog muškarca?

Sudeći prema poslednjim istraživanjima, ženidba izaziva poprilične frustracije kod pripadnika jačeg pola, s obzirom na to da većina muškaraca svojim najstresnijim danom u životu smatra upravo dan svog venčanja

  • 4

Muškarci teže podnose dan svog venčanja od žena. Za razliku od pripadnica nežnijeg pola, jer svaka šesta ima problem sa stresom koji prati stajanje na ludi kamen, svaki četvrti muškarac priznaje da se teško nosi sa svim obavezama i planovima koji prethode ovom bitnom događaju.

Sama organizacija, odlučivanje koga će staviti na svadbeni spisak, a kog će izostaviti, kao i finansiranje celog događaja, ali i ugađanje prijateljima i članovima porodice najveći su izvor stresa pre venčanja kod čak trećine parova. Baš zbog toga, tokom tih dana parovi se češće svađaju i manje spavaju, što utiče na pogoršanje situacije.

Životna promena koja je, nakon organizacije svadbe, izvor najvećeg stresa je porođaj. Žene tada brinu o tome kako će trudnoća uticati na njihovo telo, a muškarci se tada najviše brinu o promeni koja će uslediti u načinu življenja. Na trećem mestu po nivou stresa nalazi se preseljenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa Grgic

    11. novembar 2013 | 12:03

    Ma,kakva ženidba,nema stresnijeg doživljaja i događaja od onog kad izgubiš novčanik sa dokumentima,pogotovu ako je u njemu bila osobna,vozačka,kreditna i još najgore pretplatna godišnja karta za utakmice omiljenog kluba,novac je najmanji problem.Nema većeg stresa od ponovnog vađenja istih,a sam proces može da potraje duže od suđenja Šešelju,a ako još nešto krene po zlu,dokumenta će u najboljem slučaju dobiti vaši unuci,.....

  • Dude88

    11. novembar 2013 | 16:06

    Jesmo,kad smo s muskarcima;-)

  • New Now

    11. novembar 2013 | 14:13

    Svi dani su stresni prihvativsi savremen nacin zivljenja.U prevodu bi znacilo, sta smo trzili to i dobili.Ljudski rod i nasa planeta ,nemogu da podnesu sve sto moze da smisli ljudski um.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA