Lete vam tridesete? Bez brige, najbolje godine tek dolaze!

Mnoge mlade žene se plaše starenja i s godinama sve više veruju da su zakasnile za razne stvari. Međutim, istraživanja koja su rađena u saradnji sa starijim damama pokazala su da je takvo mišljenje potpuno pogrešno

  • 9

Godine nisu bauk, iako se s ovom tvrdnjom ne bi složile mnoge mlade žene. Strah od starenja, bora i mnogih drugih fizičkih i psihičkih promena prisutan je kod većine pripadnica nežnijeg pola. Međutim, istraživanja pokazuju da mlade dame imaju pogrešnu perspektivu starenja s obzirom na to da u dvadesetim misle da treba da se udaju, u tridesetim da rode decu, četrdesetim da imaju zavidnu karijeru, a u pedesetim organizovan sopstveni život.

Ipak, studija koja je rađena u saradnji sa starijim damama je pokazala da žene nisu srećne samo kad su mlade. Štaviše, pokazalo se da su najsrećnije u 53. godini, a evo i zašto.

Više uživaju u seksu

Opaska da su muškarci na vrhuncu u kasnim dvadesetima, a žene u tridesetima nije tačna. Najnovija istraživanja pokazuju kako su žene na polnom vrhuncu nekoliko puta u svom životu. Bilo kako bilo, s godinama poznaju svoje telo bolje, ne brinu se hoće li ostati trudne, imaju više samopouzdanja, a ako su nezadovoljne, ne ustručavaju se da pitaju, traže i zahtevaju.

Sigurnije su u sebe

Zadovoljstvo otkrivanja i prihvatanja sebe u zrelim godinama i te kako stoji. Što su zrelije, žene su zadovoljnije, bolje se poznaju, prihvataju, ne boje se da pokažu ko su i da stanu iza svoga mišljenja. Znaju razliku između agresivnosti i zdrave drskosti. Osim toga, kako stare, sve se bolje osećaju u svom telu i imaju više samopouzdanja. Naime, najviše samopouzdanja u bikiniju žene imaju upravo u pedesetim godinama, pokazalo je jedno britansko istraživanje.

Nezavisne su

Više ne očekuju princa na belom konju. Okružene su ljudima koje vole, rade stvari u kojima uživaju i više ništa ne očekuju od rugih, već isključivo od sebe. Jednostavno, uživaju u životu.


Saosećajnije su

Proživele su razne brodolome, od finansijskih, preko ljubavnih, do porodičnih, i znaju da saosećaju s drugima. Prema jednom istraživanju, žene u pedesetim godinama imaju najviše empatije.

Zanimljivije su

Cene vreme, direktne su, fokusiranije u razgovorima, zanimljivije. Ne gube vreme na nepotrebne rasprave.

Imaju sopstvenu perspektivu

Dobre i loše stvari se događaju, iskusile su to na sebi i više uživaju u srećnim trenucima. Razumeju da je probušena guma nesreća, ali ne i razlog za dramu i krizu. Primećuju i cene male stvari, uživaju u zalasku sunca, mirisu trave i cveća.

Kreativne su

Energiju više ne moraju da usmeravaju na podizanje dece, uređenje doma, izgradnju karijere. Sve su to, naime, već odradile i imaju više energije za druge projekte.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    14. novembar 2013 | 15:02

    Zato kažu" stara koka dobra juha ".

  • Sumadinac

    16. novembar 2013 | 12:01

    Ivana zar već tri banke? Još malo pa klimaks:-)))).

  • Nakitu Mizajaši

    14. novembar 2013 | 20:11

    Da "stara koka dobra juha" ali se ipak za piletinu lepe prsti !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA