Koliko je ženama potrebno da se napale?

Uvreženo mišljenje da je ženama potrebna duža predigra kako bi uživale u seksu konačno je pobijeno zahvaljujući najnovijem istraživanju

  • 24
Seksi devojka u krevetu Foto: izismile.com

Žene se napaljuju istom brzinom kao i muškarci. Ovo je dokazala je najnovija studija koja je rađena u saradnji s ispitnicima oba pola.

Dugo se verovalo da je damama potrebna duga predigra kako bi se dovoljno napalile i uživale u seksu, za razliku od muškaraca kod kojih se taj proces dešava za svega nekoliko minuta. Međutim, ni jedno ni drugo verovanje nije ispravno.

Rezultati studije pokazuju da je razlika u vremenu koje je muškarcima i ženama potrebno da dostignu vrhunac uzbuđenja vrlo mala. Naime, naučnici su ispitanicima davali da gledaju pornografske sadržaje, a za to vreme su merili promene u genitalnim područjima pomoću osetljivih senzora.

Pokazalo se da su se kod muškaraca genitalije užarile za 11 minuta, dok su žene doživele vrhunac uzbuđenja za svega minut više.

Ovo istraživanje je od krucijalne važnosti s obzirom na to da obara ustaljena, ali pogrešna mišljenja da se žene napaljuju tek nakon pola sata maženja i ljubljenja, a muškarci za svega nekoliko sekundi. Niti su muškarci mašine, niti su žene stene, pa tu činjenicu ubuduće imajte u vidu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA