Žene su velikodušnije od muškaraca

I dok muškarci imaju manje empatije i razumevanja za tuđe probleme, žene su mnogo osećajnije i uvek spremne na pomoć

  • 7

Žene su bića mekog srca, uvek spremna da pomognu, za razliku od muškaraca koji se ne opterećuju previše tuđim problemima. Prosjak koji moli da mu date novac da kupi sendvič na ulici neće isuviše dotaći jednog muškarca, jer ne veruje da će se taj novac zaista potrošiti na pravi način. Međutim, taj isti beskućnik će ženu dovesti do ivice suza i izazvati u njoj osećanje sažaljenja, zbog čega će na licu mesta otvoriti novčanik.

Istraživanje koje je radila kompanija "Fairy" pokazalo je kako su žene osetljivije na bedu, siromaštvo i tuđe probleme, za razliku od muškaraca, koji su priznali da nisu skloni udeljivanju milostinje i učestvovanju u humanitarnim akcijama.

Čak 56 odsto pripadnika jačeg pola je priznalo da nikad nisu dali novac ili hranu beskućnicima ili prosjacima, dok je samo 12 odsto njih barem jednom u životu učestvovalo u nekoj dobrotvornoj akciji.

Za razliku od njih, 35 odsto žena redovno uplaćuje novac u humanitarne svrhe ili ga daje ljudima kojima je zaista potreban.

Ipak, ova istraživanja ne ukazuju na mušku pohlepu i sebičnost, ali ni na ženinu darežljivost, već su posredi nešto drugačiji razlozi. Muškarci su skeptični i ne veruju da će pare završiti u pravim rukama, dok žene vade novac iz tašne bez preteranog razmišljanja.

(T. M./DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi Debeli

    6. decembar 2013 | 13:06

    Morao sam da krijem od zene, svaki put kada sam davao pomoc bilo kome.Tako da vam ova prica ne odgovara istini.

  • Šumadinac

    6. decembar 2013 | 11:53

    Rado daju.

  • Saka

    6. decembar 2013 | 22:17

    Jeste istina...kada je u pitanju novac njenog muskarca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA