• 20

IZUMRLA VRSTA: Kavaljeri više ne postoje

Najnovija istraživanja pokazuju da kavaljeri više zvanično ne postoje s obzirom na to da je procenat muškaraca koji se prema ženama ponašaju kao džentlmeni zanemarljivo mali

  • 20

I dok su nekada muškarci otvarali vrata restorana damama, ljubili ruke, ustajali kada uđu u prostoriju i ophodili se prema njima sa dubokim poštovanjem, danas se većina njih bez ikakvog ustezanja gura po autobusima, dobacuje nepristojne komentare na ulici i nema apsolutno nikakav trag bontona u svom ophođenju prema ženama. Ipak, čast izuzecima koji su vrlo retka vrsta, poput belih tigrova.
Najnovija istraživanja koja su objavljena u "Dejli mejlu" pokazala su da se svaki sedmi muškarac odvaži da ženi ustane u busu ili vozu, a trećina frajera je čak priznalo kako nikad nisu pomogli ženi sa dečjim kolicima.


S druge strane, nalaze se žene koje vole kavaljerstvo, s obzirom na to da samo sedam odsto dama džentlmensko ponašanje smatra nepoželjnim. Ipak, ni frajeri nisu imuni na lepo ponašanje žena, pa čak tri od pet muškaraca voli kada im žena pridržava vrata.
Da se zaključiti da bi skoro svaka žena volela kraj sebe jednog džentlmena, ali nisu u mogućnosti tu želju da ostvare jer su kavaljeri zaista izumrla vrsta.

Međutim, razlozi za takvo ponašanje muškaraca su vrlo jasni - jednostavno se plaše da se ophode prema ženama s punom pažnjom jer misle kako damama smeta isuviše zaštitničko ponašanje.
Rezultati jasno govore da su muškarci u velikoj zabludi i da će svaka žena "odlepiti" kada joj frajer pomogne da odnese teške kese do kuće, primakne stolicu u restoranu ili iz rukava izvuče neki treći, staromodni trik. Maniri su uvek u modi, imajte to na umu.
(T. M./DailyMail)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zooooo

    Ja sam oduvek bio kavaljer i džentlmen,i ponosan saž na to.To u opšte ne govori da sam ja manje ili više muško.To pokazujr da sam pravilno vasitan i da imsm poštovanje prema ženama.A to da li se to nekoj devojci sviđa ili ne to je već njihov problem.

  • Su

    Zasto bi bili kavaljeri,kada danasnje devojke traze opasne momke,koji ih ne fermaju ni 5%,nemaju nikakve manire,ali zato voze dobra kola...mnogim devojkama su smesni momci koji su kulturni,vaspitani, a zanimljivi su im face,urbani tipovi,koji se ponasaju prostacki,zagrle flasu i to je to... Surovo ali istinuto,i naravno uvek ima izuzetaka

  • A L E K S A N D A R...

    Muskarac treba da bude muskarac ali u sebi da ima neke lepe manire,paznju i vaspitanje..

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima