• 16

Obrezivanje penisa ne smanjuje uživanje u seksu!

Australijski naučnici analizirali su rezultate četrdesetak studija i došli do zaključka da obrezivanje penisa ne utiče ni pozitivno ni negativno na seksualni užitak

  • 16

Ma šta pojedine religiozne struje tvrdile, ne postoji razlika u kvalitetu seksualnog života između muškaraca s obrezanim penisom i onih koji se nisu podvrgli ovom zahvatu. Kako tvrde stručnjaci, osetljivost muškog ponosa i sposobnost da se doživi fantastičan orgazam ostaje nepromenjena.
Međutim, dugo se verovalo da obrezivanje penisa dovodi muškarca u opasnost da doživljava manje užitka u seksu.

- Sada smo dokazali da to nije tako i da obrezivanje ne utiče na seksualnu funkciju, osetljivost, seksualne senzacije i, na kraju krajeva, kvalitet samog orgazma. Isto tako nije dokazano da obrezani muškarci imaju više problema s erekcijom, bolom prilikom odnosa, ili preuranjenom ejakulacijom - rekao je jedan od autora studije Brajan Moris, profesor na Sidnejskom univerzitetu.

- Štaviše, 99,9 ispitanika koji su se zahvatu podvrgli u odraslom dobu bilo je zadovoljno svojom odlukom da se obrežu. Čak 72 odsto reklo je da im se povećala osetljivost penisa, a 63 odsto da od obrezivanja doživljavaju snažnije orgazme nego ikada pre - dodao je on.

Obrezivanje se ustalilo kao praksa u mnogim religijama, a posebno judaizmu i islamu, a i u nekim sekularnim državama, kao što je SAD, potpuno je normalno da se, iz zdravstvenih i higijenskih razloga, dečacima po rođenju uklanja deo kožice s penisa.
- Postoje mnogobrojne zdravstvene prednosti obrezivanja. Na primer, smanjuje se šansa da se osoba zarazi nekom polno prenosivom bolešću, kao što su HIV, virusne i bakterijske infekcije. Takođe, dokazano je da obrezani muškarci imaju manji rizik od raka penisa ili prostate, dok njihove partnerke ređe pate od kancera grlića materice, hlamidije i kondiloma - ispričao je doktor.

Inače, Moris i njegov kolega Džon Kriger pažljivo su proučili 36 međunarodnih studija kojima je obuhvaćeno 40.473 muškarca, od kojih je polovina bila obrezana.
(Telegraf.rs / Daily Mail)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikili213

    Dal boli obrezivanje penisa ?? Posto kontam to uraditi al' bojim se da boli puno :D Moze pomocc

  • zadovoljna žena

    Provereno ne smanjuje, uzivamo oboje već 10 godina!

  • Palica

    Verujte mi mnogo je dobro ja sam ga obrezao pre sest meseci i seks je bolji deset puta:)Naravno o higijeni da ne pricam...

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima