• 9

Kako zalečiti slomljeno srce?

Onaj ko nije doživeo da bude prevaren, ostavljen ili nevoljen, ne može da shvati koliko srce može da boli. Onaj ko jeste, zna koliko je to teško. Srećom, leka ima

 • 9

Naša duša je veoma osetljiva i lako ju je povrediti. Ipak, svi oni slomljenog srca trebalo bi da znaju da to nije smak sveta. Patnja se da isceliti i s vremenom će sve doći na svoje. Evo i kako.
Dozvolite sebi da budete tužni

Verovatno se svako veče pre spavanja uz puno bolnih misli koje prolaze kroz vašu glavu i sećanja koja vas razdiru pitate kako isceliti slomljeno srce. Pre svega, morate sebi da dozvolite period tuge. Nipošto nemojte sebe da krivite za osećanja koji vas prožimaju.
Sva tuga, depresija, žaljenje i frustracija su prirodne emocije. One su vam neophodne da dođete do nivoa u kojem ćete razumeti i prihvatiti situaciju, a zatim skupiti snage da krenete dalje. Potrebni su vam ovi tužni trenuci da bi se pošteno isplakali, jer je to najbolji način da bol i tugu ostavite za sobom. Nemojte zaboraviti da razgovarate sa svojim bližnjima, jer i razgovor pomaže kada se osećate slomljeno.

Izbegavajte crne misli
Nemojte sebe da krivite za prekid i nemojte svoju dušu da oprerećujete negativnim emocijama. Ne zaključujte prebrzo, misleći da nemate sreće u životu. Da bi vam srce do kraja zacelilo, potrebno je da prođe dovoljno vremena.
Nemojte zaboraviti da zaboravite da ste vi dobra osoba koja može mnogo toga da pruži. Budite strpljivi i pojaviće se neko ko će ceniti vašu ljubav i vaše kvalitete.

Ostavite prošlost za sobom
Ovo vam može zvučati kao nešto što ste već mnogo puta čuli, ali ako želite da zacelite slomljeno srce, zaista morate da ostavite prošlost za sobom. Kada konačno budete stigli do unutrašnjeg balansa, nemojte da dozvolite bivšoj ljubavi da vam opet uzdrma život.
Izbegavajte kontakte s tom osobom, a posebno zaboravite na iluziju da ponovo možete da budete srećni s nekim ko vas je povredio. Ako dozvolite da vas opet proganjaju duhovi prošlosti, samo ćete ponovo morati da prolazite kroz isti proces zaceljenja.
(Telegraf.rs / Ženski kutak)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dane

  Ja ga lecim tako sto privedem dve plavuše :D

  24
  16

  Podelite komentar

 • suzana

  prva recenica kao da je iz mojih usta prepisana. davno,davno...kada sam saznala da sam prevarena,shvatila sam da srce stvarno moze da boli. boli i to jako! par dana sam bila "raskidana na komade"...a onda je dosao da cvili kao pas...

  20
  2

  Podelite komentar

 • zeka

  Nastaviš da živiš kao i pre nje/njega.

  15
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima