VEROVALI ILI NE: Muškarci su brbljiviji od žena

Iako se veruje da muškarci drže jezik za zubima, a žene laprdaju non-stop do mile volje, istraživanja pokazuju sasvim drugačije

  • 3

Muškarci su veće pričalice od žena, a ovo su potvrdila i poslednja istraživanja. Iako se dugo verovalo da žene imaju jezik do poda i da nijednu priliku ne propuštaju da svojim drugaricama, poznanicama i sestrama ispričaju sve što se njima i svima oko njih događa, čini se da muškarci nisu ništa bolji. Štaviše, studije pokazuju da su čak brbljiviji od žena.

Naime, žene su u razgovorima dosta preciznije i promišljenije, za razliku od muškaraca koji nisu nikakvi taktičari kada je dijalog u pitanju. Pripadnici jačeg pola se češće oslanjaju na direktnije reči poput "dobro" i "u redu". Samim time, tipičan muški kompliment bi glasio "Danas izgledaš baš lepo", dok bi ženski bio "Baš ti je lepa ta majica, gde si je kupio?".

Muškarci u tek 0,81 slučajeva koriste reči koje imaju skriveno značene i koje na prvu loptu ne otkrivaju sve što su želeli da kažeu Međutim, žene koriste šifrovan jezik u čak 70 odsto slučajeva, što je isuviše velika razlika u odnosu na frajere.

Istraživanja pokazuju da se muškarci rukovode direktnijim govorom jer žele što bolje da se uklope u društvo, a ono što je takođe tipično za njih to je da često "recikliraju" reči,  odnosno jednu reč ponavljaju nebrojeno puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA