Brakovi bez dece su najsrećniji!

Možda će vam zvučati neverovatno, ali najnovija istraživanja pokazuju da deca nisu nužna za uspešan i srećan brak. Štaviše

  • 81

Ukoliko ste mislili da brak ne može da bude kompletan i ispunjen kod parova koji nemaju dece, prevarili ste se. Istraživanja pokazuju sasvim suprotno, odnosno da su najsrećniji parovi upravo oni koji se nikada nisu ostvarili u ulozi roditelja.

U studiji koju je radio britanski Otvoreni univerzitet učetvovalo je oko 5.000 parova koji su odgovarali na pitanja o svom odnosu, ali i zadovoljstvu u braku.

Pokazalo se da su parovi koji nemaju klince zadovoljniji sobom i odnosom sa partnerom. Takođe se osećaju voljenije i više ulažu u odnos tako što često organizuju zajedničke izlaske i odvajaju vreme za razgovor.

Gledajući ponosob zadovoljstvo sopstvenog života kod žena i muškaraca, pokazalo se da ih usrećuju drugačije stvari. I dok su žene koje su se ostvarile kao majke najsrećnije, a one koje nemaju decu najmanje srećne, kod muškaraca je stanje sasvim suprotno. Najsrećniji su oni frajeri koji su nemaju decu, za razliku od muškaraca koji imaju potomke i koji su manje zadovoljni svojim životom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    14. januar 2014 | 16:15

    Kakva glupost!Nema veće sreće od dece!To svaki roditelj zna.U čemu je poenta života bez dece?!Najveće blago su upravo dečica!

  • meek mill

    14. januar 2014 | 15:04

    to nije poenta zivota

  • XYZ

    14. januar 2014 | 17:09

    Kakva su to istrazivanja i sta se time porucuje i sta promovise?! Strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA