Moderne veze donose moderna pravila

Muško-ženski odnosi pretrpeli su mnoge promene s dolaskom novog doba, savremenih tehnologija i novog načina upoznavanja, muvanja i zavođenja

  • 10

S razvojem informatičke ere nastale su mnoge promene u životima ljudi, a naročito muško-ženskim odnosima koji su pretrpeli dosta. Fejsbuk, Tviter, Viber, Instagram kao i konstantno surfovanje po internetu u potpunosti su promenili način upoznavanja, muvanja i zavođenja među polovima.

Ukoliko su vas svi ti noviteti zbunili do te mere da više ni sami ne znate kako da se postavite, vreme je da se informišete i saznate koja su to moderna pravila zamenila ona dobra, ali stara.

Ako muškarac pozove, žene plaćaju

Pre se očekivalo da muškarac plati račun, kasnije se taj isti račun delio, a u današnje vreme je stvar otišla korak dalje. Istraživanja pokazuju da je 41 odsto žena spremno da plati račun kada ih muškarac pozove na sastanak.

Potrebno je 15 minuta

Ako ima hemije - ima je, ako nema - nema, a da to ustanovite ne treba vam duže od 15 minuta. Jednak broj muškaraca i žena, njih 31 odsto, reklo je da im je upravo 15 minuta dovoljno da shvate vodi li nečemu taj dejt ili je u pitanju totalni promašaj. Ali, bez brige, samo 12 procenata njih kaže da bi ustalo i otišlo sa lošeg sastanka, tako da su male šanse da ćete se naći u neprijatnoj situaciji.


Iskrenost je najbolja opcija

Ako vam se ne sviđa osoba sa kojom ste na sastanku - recite joj. Čak 52 odsto ispitanika složilo se s time da je bolje odmah saznati ako stvar ne funkcioniše, nego gajiti lažnu nadu. Naravno, postoje razni načini na koje to možete da kažete, a većina ispitanika preferira onaj nežniji.

Treba pričekati

Iako nas brzina svega oko nas tera da što brže uskočimo u krevet s novom osobom, 80 procenata ispitanika kaže da je još uvek bolje pričekati sa seksom. Definitivno ne na prvom dejtu, a svaki sledeći na kojem nema seksa povećava šanse da ćete ući u kvalitetnu vezu.

Javljanje nakon dejta

Pre se govorilo da bi trebalo čekati nekoliko dana, ali žene se s time ne slažu. Čak 48 odsto njih voli da se javi muškarcu unutar 48 sati, a muškarci su još uvek za onu opciju "teško uhvatljivi". Oni smatraju da je bolje sačekati i do tri dana, barem to tvrdi njih 68 odsto.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lady D

    31. januar 2014 | 12:55

    Samo neka on ceka nekoliko dana da se javi, trcim da mu odgovorim.

  • andrea

    31. januar 2014 | 12:07

    Meni se ne sviđa ovo javljanje unutar 68 h.Do tada ga već otpišem ili se ja javim ako mi se baš svidi.

  • Marko

    31. januar 2014 | 19:03

    Ako mi se cura dopadne, posle 5 min ima da je zovem makar da pitam šta radi :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA