10 tajni o ženskim grudima

Muškarci obožavaju ženske grudi i baš zbog toga imaju milion pitanja i podpitanja koja se tiču tog dela tela. NA svu sreću, nauka je odlučila da vam skrati muke i razjasni sve dileme

  • 10
Devojke sa velikim grudima Foto: vasi.net

Grudi su, pored zadnjice, po mišljenju velikog dela muškaraca najseksipilniji deo ženskog tela i nešto što najpre zapaze kada žena uđe u prostoriju. Naprosto ih obožavaju i smatraju simbolom lepote i ženstvenosti. Baš zbog te opsesije i imaju veliki broj dilema koje se tiču kako veličine i bradavica tako i mnogih drugih karakteristika prirodnih i silikonskih grudi.

Na svu sreću po jači pol, dva naučnika Džesika Rajli i Stiven de Vit odlučili su da daju odgovore na deset najčešćih muških pitanja koja se tiču poprsja.

OSETLJIVOST BRADAVICA

Neretko ženama nakon seksa dodir na bradavicama baš i ne prija i tvrde kako im je to područje previše osetljivo. Naime, najizraženije erogene zone nabubre krvlju u trenutku najvećeg seksualnog uzbuđenja i zbog toga postaju vrlo osetljive na dodir. Baš kao što glavić penisa može da bude hipersenzitivan tokom i nakon orgazma, tako i bradavice moraju da miruju nakon seksa. Ali ne treba se zabrinjavati, jer nakon kratke pauze preterana osetljivost prestaje.

VELIČINA BRADAVICA

Zašto neke žene imaju ekstremno velike bradavice, a neke male? Je li ta veličina nasledna ili slučajna? Bradavice su poput otisaka prstiju i ne postoje dve potpuno iste. Veličina bradavica je nasledna i usko je povezana sa veličinom grudi, ali na dimenzije poprsja utiče i ceo niz drugih faktora, poput godina, ishrane, trudnoće, menstruacije i ukupne telesne težine.

UVUČENE BRADAVICE

Baš kao što neki imaju prikupljen, a neki ispupčen pupak, tako i neke žene imaju uvučene ili ispupčene bradavice. To je sasvim normalno i ne utiče na stimulaciju i nivo uzbuđenja. Kako kažu naučnici, to je još jedan od brojnih načina na koji se ljudska tela razlikuju i zbog toga se ne treba zabrinjavati.

TEŽINA GRUDI

Jeste li se ikada zapitali koliko su teške prosečne grudi? Kako kažu naučnici, težina grudi, logično, zavisi od njihove veličine, ali i količine masnog i gustog tkiva u dojci. Budući da veličina grudi varira od žene do žene, prosečna težina iznosi oko 650 grama za tipičnu veličinu korpe B ili C.


VELIČINA GRUDI

Privlače li muškarce velike grudi? Kako kažu naučnici, muškarce biološki privlače grudi, a veličina nije uvek odlučujući faktor. Deo te privlačnosti verovatno je evolucijski jer ih grudi podsećaju na hranjenje. Što se tiče veličine, istraživanja pokazuju da su muškarci više zainteresovani za uopšten izgled ženskog tela i proporcionalnost.

GRUBA IGRA

I dok neke dame vole nešto grublje dodire po grudima, drugima je to odbojno. Osetljivost grudi definitivno varira od žene do žene, baš kao i osetljivost na stopalima ili prag tolerancije bola. Osim toga, ako ženi jedan dan pašu nešto grublji dodiri, drugi dan to možda neće biti tako, jer na percepciju užitka i boli uveliko utiču menstrualni ciklusi.

ORGAZAM

Da li je zaista moguće da žena doživi orgazam samo milovanjem grudi? Da - jednoglasno se slažu naučnici. Mali procenat žena može da doživi pravi orgazam nakon kratke stimulacije grudi, a naučnici još uvek izučavaju taj fenomen. Iako se pravi razlog još ne zna, naučnici smatraju da razlog leži u tome da se stimulacijom bradavica u mozgu aktiviraju ista područja kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

OPUŠTENE GRUDI

Nakon određenog uzrasta, iako nemaju dece i nisu dojile, ženama se grudi malo opuste, a to zavisi od kombinacije različitih faktora. Poslednja naučna istraživanja čak su pokazala da dojenje gotovo uopšte ne utiče na opuštanje grudi, već brojni faktori kao što su godine, hormoni, trudnoća i genetika.

IMPLANTATI

Mnogi muškarci se pitaju gube li žene koje imaju implantate osećaj u grudima. Prema rečima naučnika, bilo kakva vrsta operacije može da uzrokuje oštećenje nerava. Neke žene nakon ubacivanja implantata kažu kako su nakon operacije izgubile osetljivost, posebno na području bradavica. Međutim ima različitih podataka, pa tako neke žene sa implantatima kažu da sa novim grudima uživaju još više.

LEVA I DESNA DOJKA

Može li jedna dojka da bude osetljivija od druge? Da, i to je sasvim uobičajeno. Muškarcima je svakako poželjno da znaju koja je osetljivija kod njihove partnerke, a vrlo često je to leva dojka. Ipak, jedini način da budete sasvim sigurni je da je pitate.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ;))

    12. februar 2014 | 23:07

    I mi žene vama isto kažemo" veličina je bitna" . Razlika je u tome sto ako ženama fali ta veličina-ima leka, a ako muškarcima fali veličina - nema pomoći... Hihihihi

  • Joxy

    12. februar 2014 | 18:04

    Kako lepe grudi imaju devojke na slikama..vrh..

  • Gongo

    13. februar 2014 | 09:16

    Grudi više nisu interesantne to može danas da kupi skoro svaka žena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA