Mislili ste da muškarci umeju da čuvaju tajne? Grdno ste se prevarili!

Verovali ili ne, iako dame često optužuju da ne umeju da drže jezik za zubima, kad su tajne u pitanju trebalo bi više poverenja da imate u ženski rod nego u muški

  • 2

Savremeni muškarac ne ume da ćuti i čuva vaše tajne! Rezultati najnovije studije pokazali su da su pripadnici jačeg pola veće tračare od žena i da uopšte ne bi trebalo imati u njih poverenja.

Činjenica je da će informaciju koju je dobio u poverenju jedan muškarac brže izbrbljati nekome nego bilo koja žena. Zahvaljujući društvenim mrežama, oni više ne čekaju trenutak kada će se s ortacima naći u kafani, već će nečiju tajnu ispričati, u proseku, za dva sata i 47 minuta.

Štaviše, polovina pripadnika jačeg pola neće moći ono što je čula da zadrži za sebe duže od nekoliko minuta! Uprkos rezultatima, čak 92 odsto momaka smatra sebe za osobu od poverenja.

Ono što zabrinjava nije samo brzina kojom će raširiti informaciju, već i broj ljudi. U pravih nekoliko sati oni će se izbrbljati pred najmanje petoro ljudi, uključujući svoju partnerku, najboljeg prijatelja, a neretko i šefa.

Tajne koje im najlakše “izlete” tiču se ljubavnih afera u koje su se upleli njihovi prijatelji ili kolege, a takođe neće oćutati ni kada saznaju da neko na poslu laže. Međutim, zaslužena kazna stigne većinu njih, pošto obavezno dolazi do zahlađenja odnosa s osobom čiju su tajnu odali.

- Dobijeni rezultati pokazuju da ukoliko želite s nekim da podelite tajnu, ne verujete muškarcima! Prosto je fascinantno da u društvu vlada stereotip da su žene te koje tračare, ogovaraju i ne mogu da izdrže da ne podele sočnu informaciju sa drugima. Ispostavlja se da savremeni muškarac ne bi mogao da sačuva tajnu ni za kakve pare! - prokomentarisao portparol kompanije “The Fifth Estate” koja je sprovela ovo istraživanje.


Poređenja radi, prosečna žena će poverenu tajnu uspeti da sačuva duže od tri i po sata, ispričaće je samo jednoj najboljoj drugarici i najčešće neće upasti u probleme zbog toga što je raširila trač.

10 TAJNI KOJE MUŠKARCI NE UMEJU DA DRŽE ZA ZUBIMA

Prijatelj vara svoju partnerku

Neko laže

Šef ili kolega imaju ljubavnu aferu na poslu

Neko koga znaju čeka dete

Neko je imao problema sa zakonom

Neko ne govori istinu o svom poslu ili plati

Saznali su da je neko išao na plastičnu operaciju

Prijatelju se posrećilo (novčano ili seksualno)

Prijatelj ili kolega su u novčanim problemima

Prijatelj/kolega ima problema u krevetu

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    17. februar 2014 | 14:00

    Tračarčine obične

  • Zorica

    17. februar 2014 | 14:29

    Pa i sama riječ kaže "suvremen" muškarac. Ne da taj savremenko ne može čuvati tajnu već savremenko nema ni rječnik suvremenog ali takav uvijek služi da se smijemo i da bude samo igračka. Muškarci vole još kako se hvališu i da tračara i da izmišljaju svakojake priče. Mada se zna da muškarci koji tračara su i najveće ulizice i sa takvima se mi najviše zafrkavamo. Najveće tračare su ti koji ističu da su intelektualci i mi žene u uredu se uvijek valjamo od smijeha jer uvijek takvom nešto provalimo kao u povjerenju a on izađe a mi vrištimo od smijeha. Takav brže bolje ode prenijeti vijest i nama jave, došao ulizica i rekao nam što ste mu rekli u povjerenju, pa se svi smijemo i smišljamo što novo reći u povjerenju. Da nema takvih muškaraca bilo i dosadno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA