PAZITE ŠTA DORUČKUJETE: Kornfleks ubija libido!

Dok se danas različite žitarice koriste u zdravoj ishrani i u sklopu raznih dijeta, ranije su imale totalno drugačiju namenu

  • 6
Kornfleks sa mlekom Foto: charlotteomnes.com

Verovali ili ne, kornfleks je osmišljen kao lek protiv masturbacije jer njegovi sastojci imaju moć da ubiju libidoU 18. i 19. veku su mnogi osuđivali samozadovoljavanje. Viktorijanska era je stvorila savršenu oluju za ljude koji su bili opsednutime time. Ubrzo masturbacija nije bila samo moralna mana, već i psihičko i mentalno obolenje koje je zahtevalo lečenje uz pomoć lekova.

Jedan od najvećih protivnika masturbacije bio je doktor Džon Harvi Kelog. Iako je bio dobar lekar, nije bio baš vešt za seksualne probleme, jer je smatrao da je razmišljanje o tome bilo štetno kako za fizičko telo tako i za emocionalno i duhovno stanje. On se lično uzdržavao od seksa i nikada ga nije imao iako je bio u braku.

Kelog je svrstao 39 različitih simptoma o ljudima koji su bili zavisnici od masturbiranja, uključujući opšte bolesti, raspoloženje, loše držanje tela, akne, epilepsiju...

Njegova solucija za rešenje od ove "bolesti" bila je zdrava dijeta. Smatrao je da meso i ukusna hrana povećava seksualnu želju, tako da je kreirao "zdravu poslasticu" namenjenu pacijentima koja se sastojala od ovsene kaše i kukuruznog brašna pečenog kao keks koji se kasnije lomio na sitne komade. Prvobitan naziv proizvoda bio je "granule" da bi kasnije promenio ime u "granole".

Kasnije, dok je bio upravnik Betl Krik sanatorijuma u Mičigenu, radio je na usavršavanju žitarica, i tim razvitkom je proizveo "kornfleks" koji je bio jednostavan i brz obrok u vidu terapije protiv masturbacije.

Iako je kornfleks prvobitno osmišljen da bi se suzbio pojačan libido kod muškaraca, sada ima sasvim drugu namenu - smatra se zdravom hranom i koristi se kao svakodnevni obrok. Ipak, još jednom razmislite pre nego što krenete da ga jedete. Možda je upravo on krivac za vaš loš seksualni život.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    27. februar 2014 | 13:48

    Svako jutro već godinama jedem pahuljice a patim od preterane potencije. Moram dnevno bar 5-6 puta da šamaram "majmuna" da podmirim dnevne zahteve.

  • R

    27. februar 2014 | 17:29

    Niste ni vi pametni...godinama barem jednom dnevno jedem kornfleks, a libido mi je ko da jedem vijagru, a ne kornfleks! :D

  • Nislija

    27. februar 2014 | 11:26

    Ne lupajte.. Svakog jutra ovo doruckujem i libido mi je , o yeahhhhh ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA