UDAJTE SE: Brak je dobar za vaše zdravlje!

Najnovija studija pokazala je da venčanje predstavlja pravu blagodet za žensko zdravlje

  • 22

Do sada je dosta istraživanja pokazalo da brak muškarcima produžava život, a sada je to isto dokazano i za žene. Venčane dame imaju čak 28 odsto manju šansu da umru od bolesti srca od slobodnih, a sve to zahvaljujući svojim supruzima koji ih ohrabruju da na vreme posete lekara.

Iako se pokazalo da nema razlike između broja oboljevanja, udate žene imaju veću šansu da se spasu i preguraju čak i najtežu bolest. Takođe, dame koje su u braku lakše će promeniti stil života nabolje i redovno uzimati lekove u slučaju da se razbole.

- Zbog međusobnog podsticanja supružnika da se brinu o zdravlju, od 100 obolelih udatih žena nakon tri decenije braka umreće tri, a od 100 žena istog godišta, koje su same, može preminuti njih 4 i više - rekla je Sara Floud sa univerziteta Oksford.

I druge studije potvrdile su da brak ima dobar uticaj na zdravlje supružnika. Tako je studija sa 730.000 žena koje su u proseku imale 60 godina pokazala da sve žene imaju jednaku šansu za oboljevanje od srčanih bolesti, ali udate ili one koje su u vezi imaju 28 odsto veću šansu da prežive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koakoa

    19. mart 2014 | 12:57

    Zivot je laksi i sretniji ako imas sa nekim da ga podjelis i nekog ko ce te zagrliti kada dodu teski dani.

  • Niko bitan™

    19. mart 2014 | 12:07

    Anabela, zdravlje na zavidnom nivou :)) Ne zaboravi za sutra u 9 :))

  • Sofronije, petao Sofronije 007

    20. mart 2014 | 21:19

    Ja sam u braku dobio rogove, modrice, pocepanu garderobu, inat, brigu, alimentaciju... Drago mi je zbog vas koji ste dobro izabrali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA