• 0

Evo kako možete da provalite da vam je pukao kondom, i šta onda odmah morate da radite

Pucanje kondoma tokom seksa se ne dešava često, ali se dešava, a sa sobom nosi velike rizike od sekretnog prenosa i neželjenih trudnoća

  • 0

Pucanje kondoma tokom seksa se ne dešava često, ali se dešava, a sa sobom nosi velike rizike od sekretnog prenosa i neželjenih trudnoća. Neki parovi potraže ekpertsku pomoć kada im se to desi, a ako ne volite da razgovarate o tome, onda vam ovi saveti možda budu korisni.

Muškarci iskreno otkrivaju šta im se najgore dogodilo tokom oralnog seksa

Koliko brzo treba da delujete ako vam pukne kondom tokom seksa?

Trudnoća i HIV se mogu identifikovati za 72 sata, to je i vreme kada može da deluje tableta za "jutro posle" kako bi sprečila trudnoću ili kada može da se primeni post-ekspoziciona profilaksua (PEP) da bi se sprečila HIV infekcija. Neki ljudi više razmatraju mogućnost abortusa, ali to može biti fizički i emocionalni izazov.

Kako da znate da vam je pukao kondom?

Kao neko koristi kondome, može da oseti da li je on pukao. Kada se to desi, to se odmah oseti. Čuje se kratko pop, a zatim se oseti promena senzacije. Najbolje što možete tada da uradite je da zamenite kondom. Osim toga, kada se kondom ukloni, sekreti koji su se nalaze na vrhu su primetni ako nije pukao.

Foto: Pixabay.com

Da li je pocepan kondom manje rizičan ako osoba koja ga nosi nije imala orgazam?

Naravno, ne postoji rasipanje sperme, a to može da dramatično smanji rizik. Za HIV infekciju, morate postojati velika količina zaraženog sekreta. Ali sa HPV, sifilisom i herpesom, i prijemnik i davalac imaju podjednak rizik, a kondomi ne štite u potpunosti.

Inače, ako pretsanete da koristite kondom, nemojte misliti da će metoda "izvlačenja" ili bilo koja vrsta prevencije trudnoće biti delotvorna kao korišćenje kondoma. Seksualni čin se ne zaustavlja pri ejakulaciji, to nije samo penetracija i orgazam, što znači da je važno da se oba partnera osećaju sigurno.

Kako da čuvate kondome da smanjite šansu njihovog pucanja?

Prvo, budite realni o vašem seksualnom životu. Trebalo bi da koristite kondome u njihovom predviđenom roku trajanja i tamo gde najčešće imate seks. Ako uglavnom imate seks u automobilu, trebalo bi da ih držite tamo. Kondomi izloženi ekstremnoj toploti ili hladnoći će lakše pucati, a ako mu je istekao rok tajanja trebalo bi da se baci.

Foto-ilustracija: Profimedia

(Telgraf.rs / Izvor: tonic.vice.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima