≫ 

Ako radite ovih 7 stvari onda ste definitivno nastrani u seksu, a ne radi se o pozama

Nije eksperimenstisanje u seksualnim pozama ono što vas čini nastranim u krevetu, već neke mnogo običnije stvari

  • 6

Ako malo eksperimentišete u seksu to ne mora da znači da ste čudni. Međutim, postoji tačno određenih sedam stvari koje govore da ste nastrani. Evo o čemu se radi.

Stručnjaci kažu da nije ništa neobično kada malo začinite svoj seksualni život nečim nesvakidašnjim i da to ne pokazuje da ste nastrani u seksu.

Ipak, ako radite ovih sedam stvari, onda bi trebalo da se zabrinete.

Prelazite polnu binarnost

Ova binarnost se odnosi na to da se ponašate u skladu sa svojim polom i rodom. Naime, ako ste žena, trebalo bi da se ponašate kao dama. Međutim, u seksu se često zamene uloge pogotovo u dominaciji i slabiji pol postaje jači u krevetu. Stručnjaci veruju da je ovo nastranost i da bi i u seksualnom životu kao i u drugim sferama trebalo da se zna ko je ko. Muškarac je krupniji u većini slučajeva, pa je nezamislivo da žena preuzima teret njegovog tela na sebe.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pretvarate svoje fantazije u stvarnost

Seksualne fantazije nisu ništa čudna pojava, ali bi trebalo da ih podelite sa partnerom, pre nego što se usudite da neku od njih sprovedete u delo. Ako ipak povedete igru u pravcu u kojem su vas nekad misli nosile i tako iznenadite svog partnera, onda se može reći da ste nastrani. Ovakve osobe, očigledno nemaju kontrolu nad svojim seksualnim nagonima i pitajne je kada će se zaustaviti, bar tako kažu stručnjaci. Nisu sve fantazije za realan život.

Usporavate i odlažete orgazam

Ovakvo ponašanje je tipično za muškarce i gotovo se ne može zamisliti seksualni odnos koji ne uključuje odlaganje orgazma. Međutim, sve što je protiv prirode smatra se nastranim, pa i odlaganje vrhunca. Ako vas strast vodi ka jednom ritmu u seksu, onda nema razloga da usporavate. Žene uglavnom nemaju mogućnost da se toliko iskontrolišu, ali i one su poznate po usporavanju ritma, a sve navodno radi dužeg uživanja. Naučnici opet tvrde da je u toku seksualnog čina jedino prirodno stanje gradacija odnosa i da bi ga trebalo voditi od malih sitnih pokreta do brzih i krupnih.

Foto: Profimedia/Corbis

Fokusirate se na disanje

Tokom seksa bi oba partnera trebalo u potpunosti da uživaju, a to se odnosi na ceo organizam, njegovu fizičku i psihičku formu. Međutim, dešava se da vam je um zarobljen negde i to je normalo. Osim, ako ste fokusirani na disanje. Naime, kada samo obraćate pažnju na dahtanje onda se kaže da vi u stvari improvizujete seks, odnosno da se ponašate kao glumac u porniću. Takvav odnos prema seksu je nastran i bilo bi poželjno da obratite pažnju na ovaj detalj, jer može da izazove dalje seksualne probleme.


Masirate se toplim uljem

Vruće uljane kupke, kao i vrelo ulje za masažu je namenjeno lečenju i ne bi trebalo da bude nimalo seksi. Ako već imate potrebu za nekom predigrom, onda bi bilo bolje da se pozabavite običnom nežnim milovanjem. Uzimanje uloge terapeuta može da se posmatra kao nastranost, jer se time partner omalovažava do nesposobnosti, a vi se izdižete u visine na kojima niste.

Foto: Profimedia / Da li masturbacija pre seksa utiče na vaš učinak u krevetu?

Masturbirate često, pa i sa partnerom

Ukoliko imate enormnu potrebu da zadovoljavate sami sebe, onda vam partner ne pruža dovoljno ili ga vi niste uputili u svoje želje i potrebe kada je seks u pitanju. Preterana masturbacija može da bude i početak seksualne zavisnosti, pa se samim tim zato i smatra nastranom. Stručnjaci kažu da je još neprimerenije ako se oba partnera na ovaj način istovremeno zadovoljavaju.

Zamišljate da prvi put imate seks

Mnogi parovi kada žele da začine svoju vezu poigraju se sa prvim seksualnim iskustvom. To baš i nije normalno. Prvi seks se doživljava samo jednom i nikako ga nije moguće ponoviti, i ne treba. Ako želite da oživite bol i nelagodu umesto uživanja, onda vi volite da trpite, a to nema nikakvu sponu sa zdravim seksom.

(Telegraf.rs / huffpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    25. decembar 2018 | 10:44

    U životu kao i u seksu sve je prihvatljivo ukoliko oboje to žele i pri tome niko nikom ne nanosi bol, kako fizičku tako i emotivnu.

  • Ika...

    23. decembar 2018 | 23:14

    Radim drugu i trecu stavku,ostale ne... Valjda se to ne racuna bas mnogo...

  • Bond

    26. decembar 2018 | 22:54

    U proseku dva puta dnevno sam isprskam plus seks..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA