≫ 

Evo zašto je dobro da posle seksa obavezno pojedete tiramisu kolač

Nakon seksa obično osećamo glad, ali i umor

  • 2

Kako biste se izbori sa glađu i umorom nakon seksa i kako biste povratili snagu za još jednu partiju treba vam jedan slatkiš - tiramisu.

Poznato je da je tiramisu nastao u Italiji, a po jednoj od priča vezanih za ovaj kolač, njega su izmislile prostitutke. Naime, jaja umućena šećerom daju snagu i okrepljuju organizam pa su one davale ovaj kolač svojim mušterijama kako bi ih okrepile i kako bi oni želeli još. Još seksa jednako je još posla, a sve to znači mnogo više para za njih.

Foto: Pixabay.com

Ovaj kolač se pravi veoma lako i nije vam potrebno da razvijate i pečete kore. Sve što vam treba jeste dobra veština mućenja jaja jer se tajna krije u savršenom kremu. Treba vam 4 do 6 jaja, maskrapone sir, kakao prah, šećer, pakovanje piškota, espreso kafa i malo Bailey-sa.

Polomite jaja i razdvojite žumanca i belanca. Žumanca umutite sa maskrapone sirom dok se ne sjedine. Posebno umutite čvrsto belanca i šećer i onda lagano u njih umešajte žumanca i maskrapone sir (500 grama). Maskrapone sir ima strukturu sitnog sira, ali i ukus slatke pavlake. Umesto belanaca možete da stavite i šlag, ali po originalnom receptu idu belanca.

Foto: Pixabay.com

Skuvajte pravi italijanski espreso, a ako ga nemate u kući kupite u obližnjem kafiću dva espresa za poneti u koji ćete dodati 4-6 kašičica Bailey-sa ili brendija ukoliko ga imate u kući. Kada ste pripremili svu smesu onda prionite n aslaganje. Predlažemo vam da slažete sastojke u lepe čaše ili providne činije. Sipajte krem, pospite kakaom, pa stavite piškote koje ste na kratko potopili u kafu sa likerom. Ponavljajte postupak sve dok ne popunite posudu.

Pored toga što je veoma ukusan, ovaj desert je odličan za energiju i okrepljuje telo, pa ćete se vrlo lako posle seksa oporaviti i biti spremni za rundu broj 2.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA