• 17

Sve što morate da znate o seksu u trudnoći i da li penis zaista može da "stigne" do bebe

Seks u toku trudnoće mnoge zbunjuje

  • 17

Prirodno je da imate pitanja kada ste trudni i da vas mnogo toga zbunjuje, pogotovo kada je u pitanju seks i bezbednost bebe.

Trudnice koje žele da imaju seks često traže odgovore na pitanja o tome da li je seks u trudnoći bezbedan i kada. Ima li uopšte razloga za brigu i šta bi sve trebalo da znate o tome?

Foto-ilustracija: Profimedia, phalinn / Foter / Creative Commons Attribution

Seks tokom trudnoće je potpuno bezbedan, ukoliko vas lekar nije upozorio da se suzdržavate. On će vam reći ukoliko ima nekih problema ili komplikacija zbog kojih ne biste trebali da imate seks.

Nećete povrediti bebu, a orgazmi neće dovesti do toga da dobijete trudove i rizikujete prevremeni porođaj ili pobačaj. Beba je zaštićena opnom i snažnim mišićima materice. Mali deo sluzi zatvara vaš cerviks i štiti vas od infekcija. Penis ne ide dalje od vagine i ne može da dođe do bebe.

U kasnijoj trudnoći, seks i orgazam može da uzrokuje kontrakcije materice. One mogu da budu neprijatne što je potpuno normalno. Ukoliko se dese, samo se opustite ili lezite dok se ne smire. Veoma je važno da u toku predigre ako ste u drugom stanju ne osećate pritisak. Neki parovi su veoma uzbuđeni pred samo rođenje deteta, dok se neki ne usuđuju da imaju seks dok se dete ne rodi. Potpuno je normalno da vam se seksualna želja menja.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    Zavisi od alata, bre.

  • Xyz

    Naravno da je moguć i praktikuje se, sve dok trudnici odgovara. Pred kraj trudnoće orgazam može da izazove trudove. Tako da može da bude i od pomoći za početak porođaja.

  • Maja

    Imala sam seks u obe trudnoće a orgazam u prvoj polovini trudnoće samo nežno treba, a istina je da sam bila malo bojažljiva!

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima