Rizik se isplati: Seks na prvom sastanku ne znači da je veza osuđena na propast

Pravilo o poljupcu na trećem sastanku nekako nam deluje prevaziđeno

  • 18

Godinama su mlade ljude, pogotovo devojke, savetovali da nikako nemaju seksualne odnose na prvom sastanku ukoliko žele da njihova veza potraje i da ih partner poštuje.

Danas, izgleda da je ovaj savet samo žrtva predrasuda jer novo istraživanje tvrdi da seks na prvom sastanku nije poljubac smrti potencijalne romanse.

Foto: Pixabay.com

Sve više parova upušta se u seks avanturu na prvom dejtu, a ono što je sve iznenadilo jeste što je nakon toga veliki broj njih uspeo da izgradi veoma uspešnu vezu.

Upražnjavanje seksa na prvom sastanku dovelo je do uspostavljanja i održavanja veze u trećini slučajeva. Od 2.000 učesnika u anketi, pokazalo se da su 58 odsto muškaraca i 56 odsto žena imali seks na prvom dejtu.

Ipak ostaju neke od staromodnih stavova. Jedna od 6 žena (17 odsto) reklo je da bi manje milsilo na nekog ada su imali seks prve noći, za razliku od 11 odsto muškaraca. 64 odsto žena i 62 odsto muškaraca poželelo je da ima seks sa nekim sa kim je izašlo na prvi dejt, ali su odustali jer su mislili da je prerano i da će to da ugrozi njihove šanse za romansu.

Foto: Pixabay.com

Daleko više žena, oko 40 odsto, zažalilo je zbog toga što su prerano pristalo na seks na prvom sastanku, dok je to reklo samo 27 odsto muškaraca.


Savet je da ukoliko želite da imate seks sa nekim na prvom sastanku - onda to i uradite! Svi smo odrasli u uverenju da će neko misliti nešto loše o nama ako već prve noći uskočimo u krevet nekome sa kime smo počeli da se viđamo.

Online upoznavanje učinilo je ove stvari mnogo bržim te danas sve viš eparova stupa u seksualne odnose na prvom sastanku. Čini se da milenijalci sve više zaboravljaju na ove nekadašnje modele ponašanja i usvajaju nove koji ih ohrabruju da rizikuju. Sve dok koristite kontracepciju i štitite se od seksualno prenosivih bolesti, možete da imate seks sa nekim na prvom dejtu.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    5. maj 2019 | 09:01

    posle seksa na prvom sastanku, iza nas je 10 godina braka i troje dece :)

  • Dd

    5. maj 2019 | 08:11

    Imali smo seks na prvom sastanku i sama sam to potegla zato sto mi se toliko svideo i eto nas 4 godine kasnije sa kucom i psom :) (mladi smo jos za porodicu)

  • Сварог

    4. maj 2019 | 23:52

    Једна од већих глупости која нам уништава нацију!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA