≫ 

Parovi koji su ljubitelji ovakve vrste seksa su po mnogo čemu posebni

Dopadaju vam se igrice u krevetu? Bol? Vezivanje? Draženje? Neizvesnost?

Ako ste ljubitelj svega gore navedenog da li to znači da ste jednostavno našli način da seks učinite zabavnijim i prijatnijim ili je u pitanju urođeni aspekat vaše seksualnosti koji vam nameće ove izbore?

Kako se navodi u izveštaju Current Sexual Health ljudi koji vode BDSM (vezivanje, draženje i dominaciju) praksa uživanja je obično odobrena od oba učesnika u seksu. Zanimljivo je da se u 90 odsto ovakvih seksualnih odnosa koriste pomagala.

Sado mazo, vezivanje, lisice

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Istraživači su takođe došli do podatka da su učesnici u ovakvoj vrsti seksualne aktivnosti doživeli samo pozitivna iskustva, osećaj slobode, zadovoljstva, uživanja, avanture, ali i rasterećenja od stresa.

Što se tiče prvobitnog pitanja da li je preferiranje ovakvog seksa nešto što se razvija ranije u vašem životu tiče, naučnici su pokušali da istraže, pa su svi ispitani ljubitelji BDSM seksa počeli da maštaju o njemu. Većina je priznala da je to bilo pre 25 godine, a samo jedna desetina njih je rekla da su im se interesovanja prema ovakvoj vrsti seksa razvila još u 12 godini, tačnije kada su počeli da se primećuju prvi znaci seksualne orijentacije.

Predigra, Seks, sex, vezivanje, lisice, Sadomazo, Sado-mazo,

Foto: Pixabay

Bez obzira na godine kada se razvilo interesovanje prema ovom seksualnom pravcu ispostavilo se da učesnike takav seks nije zadovoljavao samo fizički, već i mentalno i to im je svima bilo zajedničko. Ono oko čega se pak, naučnici još uvek nisu složili jeste da li je nagon za ovakvim seksom urođen ili zavisi od faktora okoline.

Stoga je Journal of Sexual Medicine u jednom istraživanju potvrdio da su oni koji vode BDSM igrice u krevetu bili manje neurotični, ali ekstrovertniji, otvoreniji ka novim iskustvima, savesniji i manje osetljivi drugih.

U fizičkom smislu se ispostavilo da su parovi koji su upražnjavali ovakav vid seksa imali niži nivo kortizola, hormona stresa dok su ujedno bili mnogo bliži i intimniji od ostalih parova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antrax

    6. jul 2019 | 17:59

    Pricala mi jedna ruskinja, nigde takvog provoda kao u prčnju! Kaze nasla dasu, uvece provozaju bajs dok ne padne mrak, pa posle na plazu, udri! I kaze nema dalje, ove godine i njena tetka dolazi. Na preporuku

  • Marko cg primorje

    22. jul 2019 | 16:43

    Zatvorim oci i ti si tu ....skoro da mogu da osjetim tvoju blizinu . tvoj dah stvarnosti osjecam na vratu... miris tvoj u nozdrvama....moja si...nista mi te ne moze oteti iz zagrljaja ..gvozdenim stiskom drzim najvece bogatsvo moga srca...ni oluje ni munje.. orkanski ..vjetrovi ..samrtni mač u ledjima nece popustiti taj ljubavni stisak....ti su tu pored mene lijepa kao boginja svijeza kao rosa...plasim se da otvorim oci jer ces nestati...ako treba necu ih nikada ni otvoriti ...samo da si tu ..nek budem u vjecitom mraku ti ces biti moja svijetlost.. moj izvor zivota.. srece.. nadanja...autor m. vukovic

  • Ana

    15. jun 2019 | 16:04

    Kako se sprdaju sa ovim djeticem...decko mazohista, ne odustaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA