≫ 

Ovo su glavni razlozi zašto muškarac ne može da ima seks 2 puta zaredom

Seks celu noć zvuči zanimljivo, ali da li to mogu svi muškarci?

  • 10

Postoji određeni broj muškaraca koji neposredno nakon seksa nisu u mogućnosti u optimalnom vremenskom roku da postignu erekciju i tako nastave odnos.

Razlozi zbog kojih se to dešava mogu da budu mnogobrojni, a od razloga zavisi i kako ćete taj problem rešiti.

Erekciju ćete lako povratiti uz pomoć nekih pilula. Foto: pixabay.com/Profimedia

Sigurno ništa ne frustrira više od toga da ste imali sjajan seks i da želite drugu rundu, ali da za to jednostavno niste fitzički sposobni. Ovaj period se stručnom terminologijom naziva refraktorni period ili period oporavka.

- Period oporavka je vreme nakon ejakulacije kada muškarac više nije u mogućnosti da postigne erekciju, rekla je Emili Mors.

Iako nemate mnogo opcija koje možete da preduzmete da biste potpuno eliminisali svoj refraktorni period, psotoje neke stvari koje možete da uradite kako biste smanjili vreme oporavka.

Period oporavka ima veze s promenama u telu muškarca koje se javljaju nakon što doživi orgazam. U postejakulatornom periodu penis postaje flacidan zbog neuronskih signala koji govore telu da se opusti. Opadaju nivoi dopamina i testosterona, a prolaktin raste.

Ponekad možete biti spremni za seks nekoliko minuta nakon prvog puta,a nekad vam treba i ceo dan. Foto-ilustracija: Profimedia.com


Povišen nivo prolaktina nakon ejakulacije može da igra važnu ulogu u nemogućnosti da muškarac ponovo doživi erekciju. Povećana koncentracija prolaktina i donjeg testosterona je dvostruki udaraca na seksualnu moć muškarca.

Period oporavka je različit za svakog muškarca pojedinačno. Neki mogu da budu spremni za pola sata ili manje, a nekima trebaju sati pa čak i ceo dan ne bi li opet bili spremni za seks. Oporavak zavisi od starosti, seksualnog uzbuđenja, nivoa hormona i opšteg zdravlja.

Postoje konkretni potezi koje možete da napravite kako biste skratili period oporavka. Naučnici smatraju kako je naglo povećanje uzbuđenja najbolji način da muškarac u što kraćem vremenskom periodu bude spreman za seks. Ako to ne upali, postoje različite pilule koje vam ekspresno mogu vratiti snagu.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Decky

    9. novembar 2018 | 20:50

    Kad sam imao 20, nije bilo nikakvih problema i 5x za noc za redom... Danas sa 50 posle prvog puta ide malo teze.... Samo su godine u pitanju..

  • Sudija Dred

    9. novembar 2018 | 09:31

    Cim smanjim prolaktin pomocu konkretnih koraka, period oporavka je 10 min.

  • Aleksandar

    12. novembar 2018 | 06:50

    Mislim da je 3 puta na dan sasvim dovoljno 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA