8 nimalo naivnih problema koji kod muškaraca uzrokuju bol tokom seksa

Na bol tokom seksa ne žale se samo žene, već takvih problema imaju i muškarci

  • 2

Seks treba da bude prijatno i uzbudljivo iskustvo, ali kada se pretvori u bol i neprijatnost vreme je da se zapitate šta nije u redu sa vašim zdravljem.

Bol tokom seksa kod muškaraca može da ukazuje da nešto ozbiljno nije u redu, a ovo su samo neke od bolesti koje mogu da budu uzrok neprijatnosti.

Pejronijeva bolest

Pejronijeva bolest predstavlja pojavu tvrdih izraslina u penisu Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ovo je stanje u kojem dolazi do stvaranja vezivnog zadebljanja usled kojeg se razvija kontraktura penisa pa je penis u erekciji iskrivljen. Uzrok ove bolesti koja se javlja kod odraslih muškaraca nije poznat. Iskrivljeni penis onemogućava laganu penetraciju pa je ona onemogućena ili neprijatna.

Prostatitis

Ovde je reč o upali ili infekciji prostate koja može da uzrokuje bol i otok u predelu penisa, bol i peckanje pri mokrenju i bolnu ejakulaciju. Uzrokovan je bakterijama, ali češće to nije slučaj. Međutim, razlikovanje bakterijskih od nebakterijskih upala je teško.

Infekcija urinarnog trakta

Bakterijske infekcije zahvataju uretru, prostatu, bešiku i bubrege. Simptomi uključuju nemogućnost mokrenja, bol pri mokrenju, pri pražnjenju creva, bolove u donjem trbuhu i slabinama. Dijagnoza se temelji na analizi urina i kulturi mokraće.

Dermatitis

Alergije i osetljivost na hemikalije ili sapune može da uzrokuje upalu kože na penisu, posebno kod muškaraca koji nisu obrezani.

Herpes

Herpes je izuzetno zarazan i prenosi se sa jednog na drugog partnera. Foto-ilustracija: Profimedia


Ako imate genitalni herpes, mali mehurići na penisu mogu da postanu izuzetno bolni tokom seksa. Dok se herpes ne izleči treba u potpunosti izbegavati seks. Herpes je izuzetno zarazan pa se može veoma lako preneti na partnera.

Psorijaza

Bolne crvene mrlje, koje se lako ljušte, mogu da se leče niskotarifnim steroidnim kremama i nisu zarazne.

Fimoza

Kod ovog stanja, koža je previše stegnuta i potpuno je prevučena preko površine penisa.

Parafimoza

Kožica je zaglavljena iza glave penisa i ne može da se povuče napred. Ako je koža mneelastična, deluje poput prstena pa onemogućava vraćanje kožice u normalan položaj i pogoršava zatezanje koje uzrokuje otok. Ozbiljno shvatite ovaj problem, jer može da dovede do prekida protoka krvi i nekroze - odumiranja ćelija penisa.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. februar 2019 | 10:42

    Dok je bilo kozice preko glavica, cesto se iritirala i povredivala tokom seksa. Nakon obrezivanja sam progledao.

  • Okosareno

    7. februar 2019 | 00:09

    Mene boli uvo ja u sexu uzivam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA