HIT: Proverite u kakvoj je "formi" vaša vagina?

Novi uređaj firme Minna Life iz San Francsika, opisan kao “trenažer za vašu vaginu”, prati, meri i dovodi u bolju formu mišiće zidova karlice

  • 13

Prenosivi uređaji već su deo svakodnevice, a polako se uvlače i u ona područja života u kojima ih niste očekivali. Nedavno predstavljen na "Kickstarteru", "KGoal" trenažer Kegelovih vežbi, delo je firme "Minna Life" iz San Francsika.

Uređaj je opisan kao "trenažer za vašu vaginu" koji prati, meri i dovodi u bolju formu mišiće zidova karlice. Dolazi u formi silikonskog jastučića koji je povezan sa aplikacijom za smartfone, koji meri snagu vašeg vaginalnog stiska, a informacije šalje putem Blututa u vaš smartfon.

Kako biste znali da li dobro izvodite Kegelove vežbe, pomenuti trenažer ima vibracioni "biofidbek", ali i svetlosne signale, svaki put kada pravilno izvedete vežbu.

- Mišići dna karlice su među najvažnijim, a najpodcenjenijim delovima tela - kaže dizajner ovog proizvoda, Grejs Li.

Ti mišići nalaze se u regiji između pubične kosti i samog kraja kičme i drže bešiku i mokraćnu cev na mestu i kontrolišu uriniranje. Tokom porođaja, oni mogu pretrpeti ozbiljna oštećenja, zbog čega se javlja inkontinencija i manje zadovoljstvo seksualnim životom.

Do sada je na Kickstarteru prikupljeno više od polovine sredstava potrebnih da trenažer KGoal bude pušten u proizvodnju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA