Čemu uopšte služi taj LUBRIKANT i kako se koristi?

U člancima koji se bave seks-savetima vrlo često se pominju lubrikanti. Međutim, mnogima nije baš najjasnija njihova uloga u spavaćoj sobi

  • 36

S vremena na vreme, dešava se da tokom seksa stvari baš i “ne klize” onako glatko koliko biste vi to hteli. Tada je vaš najbolji saveznik – lubrikant, koji pomaže da sve ide kao podmazano!

Nekada su žene, koje su imale problema sa suvoćom vagine, koristile pre svega maslinovo, ali i druge vrste ulja, puter, životinjsku mast ili vazelin. Danas na tržištu postoji čitava paleta preparata koji su prilagođeni osetljivoj sluzokoži penisa, anusa i vagine.

Moderni lubrikanti obično dolaze u praktičnim pakovanjima, a najčešće su i vrlo zabavnog mirisa ili ukusa, pa tako postaju sastavni deo seks-igrarija.

ČETIRI VRSTE LUBRIKANATA

Većina lubrikanata je na vodenoj bazi i sasvim su bezbedni za korišćenje u kombinaciji s kondomima. Lako ih je očistiti i apsorbuju se tokom dugog seksa, pa ih je ponekad potrebno ponovno naneti.

Lubrikanti na bazi ulja odlično rade svoj posao, ali mogu da izazovu pucanje kondoma. Najviše ih koriste parovi koji ne koriste kondom kao oblik zaštite, a najčešće udate žene u menopauzi.

Silikonski lubrikanti ne sadrže vodu i ne apsorbuju se, pa su ekstra vlažni. Ako planirate seks pod tušem, oni su najbolji izbor.


Prirodni lubrikanti imaju manje aditiva, a u njihovoj proizvodnji se koriste organski sastojci. Idealni su za ljude sklone alergijama i one s osetljivom kožom.

ŽELITE DA VAM VAGINA MIRIŠE NA BRESKVICU? Evo kako da to postignete

SEKS JE STVARNO BOLJI

Istraživanja pokazuju da je lubrikant zaslužan za bolji, zabavniji seks, čak i ako nije neophodan. Univerzitet Indijana sproveo je istraživanje na preko 2400 žena, a njih 65 odsto kaže da je osećaj neuporedivo bolji kada je u priči lubrikant, odnosno da mnogo lakše postižu orgazam.

A, evo i nekoliko ideja na koje sve načine lubrikante možete da upotrebite u spavaćoj sobi:

SEKSI MASAŽA

Nakon napetog i stresnog dana, nema boljeg opuštanja i uvoda u predigru od erotske masaže. Da bi vam oboma više prijalo, umesto ulja, koristite lubrikant.

PROBAJTE ONAJ S EFEKTOM HLAĐENJA

Iskoristite ga za oblasti kao što su usne, bradavice, područje iza ušiju, ušne školjke... Zadirkujte jedno drugog laganim duvanjem.

TOKOM ORALNOG SEKSA

Lubrikant će smanjiti neprijatno trenje tokom oralnog seksa, ali i povećati seksualni doživljaj zahvaljujući svom ukusu i mirisu.

MASTURBACIJA

I muškarcima i ženama će olakšati stvari i smanjiti šansu da dođe do slučajne povrede tokom zanosa pri samozadovoljavanju.

ANALNI SEKS

Nije tajna da lubrikant pomaže prilikom analnog seksa, pa ako ste zainteresovani da probate, ne zaboravite da podmažete ovu regiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fajn

    6. decembar 2014 | 17:08

    Sad će neke reći- ja sam uvek vlažna, meni to ne treba.... To su gluposti itd...... Ni meni to nije potrebno.... Ali to je prosto savrsena stvar!!!!!!! Ko je to probao, zna o čemu pričam

  • Darko

    6. decembar 2014 | 18:10

    Ja ga koristim kada ga zabijam u guzu...prava stvar...

  • momazver

    6. decembar 2014 | 17:49

    Pa on je *izmisljen* i trazen i NAJVISE se koristi za *pozadinski*sex.Oduvek...uputstvo za primenu je motiv na nekim starogrckim vazama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA