Sedam saveta za srećan brak

Početak godine je pravi trenutak za donošenje novih životnih odluka i planova za narednih 365 dana. Međutim, u svojim životnim i poslovnim planovima ne zaboravite na svoju bolju polovinu

  • 13

Svako ko se odluči da stane na ludi kamen želi da ima srećan brak. Ako i vi tu spadate, poslušajte ovih sedam saveta kako da svoj bračni život učinite boljim i srećnijim.

Uzmite dovoljno dobrog za sebe

Veoma je bitno da obratite pažnju na one stvari u životu koje vas čine zadovoljnim. Ako imate bilo kakvu nadu da ćete stvoriti mir, od velikog značaja je da se fokusirate na ono što cenite, što vas zasmejava, čini srećnim i što vam daje osećaj da vam je drago što ste odabrali osobu s kojom živite.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dozirajte vaše pritužbe

Ukoliko ne planirate da se u 2015. godini razvedete, bolje je da ne radite protiv sebe. Razbacane stvari na radnom stolu, hrana u krevetu ili supružnik koji ne želi da prizna da nije upravu, stvari su s kojima ćete vrlo verovatno živeti godinama.

Spustite se na zemlju

Mnogo nesreće nastaje zbog naših fantazija - "trava je zelenija nego što jeste", od idealizovanja savršenih supružnika i braka. Razmislite da li uopšte postoji neko savršen ko vas čeka? Mislite li da će on/ona prihatiti vaše mane? Ima mnogo načina da volite i da budete voljeni.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ulazak u nove svetove

Što pre naučite da tolerišete i prihvatite da vi i vaš partner niste isti, bićete srećniji. Razmislite da li je vaš put pravi? Garantujemo da nije. Svi imamo stvari koje više volimo da radimo. Izlazak iz zone komfora će vas učini fleksibilnim i manje sebičnim, što su dobre osobine za novi zajednički početak.

Prošetajte divljom stranom

Mnogo stvari koje nas mogu učiniti srećnim su van naše kontrole: politika, vremenski uslovi, pa i ponašanje našeg partnera. Morate da naučite da prihvatanje nije lak zadatak. Dok imamo izbor šta želimo da radimo sa sobom, imamo nula mogućnosti da menjamo ili kontrolišemo bilo koga drugog. Dovoljno je promeniti stvari u sebi, a ne trošiti energiju i menjati druge. Možemo ili da napravimo problem ili da jednostavno pustimo.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Smeh

Smejte se stvarima koje neće promeniti prostor i pogled koji imate. To je krajnji čin prihvatanja.

Otvorite ruke

Kada je u pitanju sreća u braku, velikodušnost ubija škrtost, zato ruke dole. Učite da volite i prihvatite osobu s kojom ste se venčali, on ili ona će biti bolji kada se fokusirate na lep odnos koji se zasniva na davanjima. Kada uskratimo ljubav i naklonost, nanosimo štetu svom supružniku i svom braku, ali i sebi. Velikodušnost je kada kažete: "Znam da nisi savršen ali ja te ionako volim".

(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mc Tavish

    7. januar 2015 | 12:57

    Uhhh ... sva sreca pa nisam ozenjen.. ove savete je nemoguce poslushati..

  • Puma

    8. januar 2015 | 16:41

    Nema tu saveta ako se volite

  • pahuljica DE

    8. januar 2015 | 15:48

    Uh ovi saveti .... Izgleda da Za mene ni Oni ne pomazu hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA