Muž mi je priznao da me je prevario. Da li da priznam i ja njemu?

Poznata kolumnistkinja dala je krajnje neobičan savet čitateljki kojoj je muževljeva prevara probudila grižu savesti, zbog činjenice da je i ona sama njemu bila neverna

  • 35

Ovo je pitanje koje je anonimna čitateljka uputila poslala na adresu čuvenog Dejli Mejla.

- Nedavno mi je muž priznao da me je prevario dok su naša deca bila mala. To se dogodilo pre 30 godina i znam da ne treba da se uzrujavam jer je to stvar daleke prošlosti. Međutim, kada smo tek stupili u brak i ja sam imala kratku seks aferu koju nikada nikome nisam otkrila. Iako je ovo samo jedna mrlja u moru godina bračne sreće, ja sam ljuta i istovremeno sam u dilemi da li da mu "vratim" svojim priznanjem?

Ogovorila joj je poznata novinarka i stand-up komičarka Roven Peling. koja joj je u svojoj kolumni dala krajnje neobičan odgovor.

- U teoriji - vi i vaš muž ste u nekom trenutku izašli van granica bračne zajednice i, u tom smislu, nijedno od vas dvoje nema prava da se žali.

Međutim, u praksi srce ne funkcioniše na ovaj način. Biti neveran ne znači da ste imuni na duševnu bol, naprotiv - napisala je Pelingova nesigurnoj čitateljki.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Ljudi koji prekorače granice dozvoljenog u vezama skloni su da veruju da su okolnosti u njihovom slučaju bile jedinstvene, ali ovo uverenje obično pada u vodu kada njih same izdaja partnera itekako zaboli - konstatovala je novinarka koja u vidu "drage savete" već godinama daje čitateljkama odgovore na ljubavne probleme i dileme.

- Vaše pitanje je pogrešno. I zato, umesto odgovora, da ja pitam vas - zašto niste vi otkrili svoju prevaru?


Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Onaj koji je "čist" u vezi uvek je nadmoćan u odnosu na partnera, međutim, ali samo ako je ta nadmoć zasnovana na istini. U vašem slučaju, nadmoć izgrađena na prikrivanju sopstvene preljube može učiniti da se osećate nesigurno. Uostalom, zar ne biste osećali veću bliskost sa mužem kada biste oboje znali da ste iskusili klasičnu ljudsku slabost?

Da li se i vi slažete sa razmišljanjem britanske kolumnistkinje Roven Peling?

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    13. jul 2015 | 15:28

    Nikako. Ni mrtav ne bih priznao. To bi samo uzdrmalo moj brak.

  • Prevara

    13. jul 2015 | 20:15

    Izadje na videlo kad tad... Priznali ili ne, izadje sve samo na videlo

  • Mirčeta Bajčeta

    13. jul 2015 | 16:18

    Nebi priznao da me u krevet vidi sa drugom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA