OVO MORATE ZNATI: Sva pravila modernog dejta

Prema nedavno sprovedenom istraživanju portala Match.com otkrivena su pravila modernog ponašanja na ljubavnim sastancima koje svaka singl osoba mora da zna

  • 7

Vremena se menjaju, a s njim i način na koji ljudi funkcionišu, naročito na ljubavnom planu. Tako je došlo i do mnogih promena na polju muvanja, pa stvari koje su nekada bile nezamislive, sada su sasvim prihvatljive, štaviše normalne u društvu.

A vi, ukoliko ste sami i ukoliko vas čekaju brojni dejtovi sa budućim potencijalnim partnerima ili partnerkama, neke stvari morate da znate. U pitanju su moderna pravila ponašanja na sastancima bez čijeg znanja nećete dobro proći kod osobe koja se bude nalazila na suprotnoj strani stola. Stoga, šta čekate? Savladajte ova pravila i pravac na dejt.

On pozove, ona plaća

Tradicija da muškarac treba da pozove ženu na večeru i da je na njemu da napravi prvi korak još uvek važi. Međutim , ovo istraživanje je pokazalo da je čak 41 procenat žena spremno da plati večeru.

Dovoljno je 15 minuta

Čak 31 odsto ispitanika oba pola složilo se kako je dovoljno 15 minuta da partneri shvate ima li među njima hemije. Ipak, ne treba da brinete da li će vaš partner otići sa sastanka ako mu se ne dopadnete. Istraživanje je pokazalo da samo 12 odsto njih odlazi pre nego je izlazak zvanično završen.


Iskrenost je i dalje najbolja politika

Ne uživate u izlasku s njim? Recite mu to. Istraživanje je pokazalo da 52 odsto samaca misli da je najbolje iskreno reći onome s kim ste izašli da niste zainteresovani. Ni jedna strana neće dobiti ništa time što će biti neiskrena, a i nikad ne znate kada ćete opet na tog nekog naletiti u životu. Zapamtite, važno je biti pristojan.

Bez seksa na prvom sastanku

Čak se 80 odsto samaca složilo da seksa ne bi trebalo da bude nakon prvog izlaska. Smatraju da treba da ostane doza tajanstvenosti, jer ako se sve otkrije kod prvog izlaska, manje su šanse da će poželeti drugi ili treći.

U redu je želeti da znate kako je sve prošlo

Samo je pitanje kada. Čak 48 odsto žena bi želelo da zna to odmah nakon 24 sata od prvog sastanka, dok 68 procenata muškaraca preferira da se pravi ravnodušnim i da reaguje na temu utisaka s prvog sastanka tek nakon tri dana.

Klasična komunikacija je najbolja

U današnje vreme tehnologija postoji niz načina da komunicirate s potencijalnim partnerom ili partnerkom, SMS-om, e- mailom, preko društvenih mreža... Međutim, istraživanje je pokazalo da čak 80 odsto samaca ipak još uvek najradije komunicira telefonom ili u četiri oka.

Zatražiti prijateljstvo na Fejsbuku?

Ova dilema vezana za društvene mreže proganja većinu samaca. Čak 21 odsto mladih samaca smatra da je u redu da zatraži prijateljstvo osobe nakon dva sastanka, dok 11 procenata nešto starijih smatra da to ne treba raditi sve dok ne uđete u vezu. Ovi mali procenti znače da se treba suzdržati od slanja zahteva za prijateljstvo barem u ranim fazama izlazaka.

Provedite vreme sa prijateljima

Ponekad vaši prijatelji imaju lošu reputaciju, jer ne prihvate najbolje one s kojima izlazite. Uprkos tome 50 odsto muškaraca i 35 odsto žena svog novog partnera će predstaviti prijateljima već u prvih mesec dana veze.

(Telegraf.rs/haber.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala od skandala

    15. septembar 2013 | 21:50

    Devojke prve naskacu na muskarce eto dejta.

  • Dude88

    16. septembar 2013 | 08:45

    @KG,srecan ti rodjendan. Da si mi ziv i zdrav milion godina. Zelim ti sve najbolje...(nadam se da ces videti). :-*

  • Milance

    15. septembar 2013 | 19:24

    Sve je uglavnom tacno, osim dela o slanju zahteva, ja sam licno slao zahteve devojkama koje sam tek upoznao i tek kasnije ih zvao na date a nekada i ne bih. Cak su, koliko se secam, pojedine slale meni zahteve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA