Klitoris raste celoga života, s godinama bude i do 7 PUTA VEĆI

Jedina uloga klitorisa je da ženi pruža zadovoljstvo

  • 3

Dok se muškarcima testisi i penis smanjuju ulaskom u pozne godine, žene tih problema nemaju, njima klitoris raste celoga života.

To se događa zbog hormonalnih promena u telu i objašnjava zašto mnoge žene više uživaju u seksu što su starije.

Vaš KLITORIS ima TAJNI deo o kom pojma niste imali - a neverovatno je bitan!

Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32 godine ženinog života dimenzija će mu biti čak četiri puta veća u odnosu na period ulaska u pubertet, a posle menopauze je čak sedam puta veći nego što je bio posle rođenja.

Inače, deo klitorisa koji se može videti je prosečne veličine do jednog centimetra, dok se u unutrašnjosti proteže i do deset centimetara. U klitorisu se nalazi 8.000 nervnih završetaka, duplo više nego u penisu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Još neke činjenice o klitorisu:

Studije pokazuju da između 50 i 75 % žena može doživeti orgazam samo ako im se stimulira klitoris. Bez toga nikako ne mogu doživeti vrhunac.

Orgazam do kojeg dolazi stimulacijom klitorisa traje između 10 i 30 sekundi. Klitorisu je jedina uloga u telu da ženi pruža zadovoljstvo.


Njegova veličina varira od žene do žene i nema uticaj na intenzitet zadovoljstva. Prosečna širina iznosi 0,8 centimetara, a dužina 1,6 cm.

Žene kojima se klitoris nalazi bliže rodnici lakše dolaze do orgazma, pokazala je studija dr Kim Volen i Elisabet Lojd koje su napisale knjigu "Žensko seksualno uzbuđenje: Anatomija genitalija i orgazam za vreme seksualnog odnosa".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ika

    27. novembar 2017 | 23:14

    Ma jeli moguće...

  • Чика Шабан

    30. novembar 2017 | 09:33

    Znaci sad da trazim neku koja tek ulazi u pubertet

  • Che

    9. decembar 2017 | 23:27

    Onda je pitanje zasto i penis ne raste celog zivota,kada znamo da dok ne preovlada pol deteta svi imamo klitoris od cega i nastaje muski polni organ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA