Doktorka otkriva zašto je masturbacija odlična za naše zdravlje

Masturbacija je još uvek tabu tema kod nas

  • 14

O tome da svi to radimo – odavno smo svesni, ali već duže vreme tražimo odgovor na pitanje zašto je masturbacija tako prijatna.

Prava istina o tome da li masturbacija pre seksa zaista pomaže da on traje duže

Doktorka Džesika Orajli objasnila je zašto je masturbacija tako dobra. Tokom orgazma u mozgu se aktiviraju ćelije zaslužene za prijatan osećaj, a centar za rezonovanje i ponašanje se gasi u momentu doživljavanja zadovoljstva. Zapravo, svi centri za zadovoljstvo u mozgu su aktivirani, a svo rezonovanje odlazi na odmor.

Foto: Profimedia / Saznajte šta vam prija

- Nervi pelviksa prenose nadražaj na vaginu i cerviks, rektum i bešiku. Nervi onda prenose nadražaj do klitorisa i nazad preko nerava vagine i materice. Jednom rečju svi nervi materice i vagine, ali i abdomena doživljavaju prijatnost. Kao i celo telo, objasnila je doktorka.

Pored toga masturbacija je dobra iz više razloga, a jedan od njih je taj da je seks mnogo bolji ako poznajete svoje telo. Tako upoznajete svoje telo i učite šta vam prija i šta vas uzbuđuje,a možete da radite isto i partneru.

Masturbacija povećava libido pa se preporučuje uvek kada osetite da imate problem. Samozadovoljavanje pomaže vam i da lakše doživite orgazam kada ste sa partnerom. Tako postajete samouvereni i učite ad volite svoje telo što je jako seksi.

Orgazam je odličan i za fizičko, ali i mentalno zdravlje Foto: Pixabay.com


Ako želite da vaši orgazmi budu duži i intenzivniji – poigrajte se sa sobom s svremena na vreme. Masturbacija jača mišiće materice koji su potrebni tokom seksa kako biste doživele bolje orgazme. Večeras se prepustite mašti i upoznajte svoje telo kako biste poboljšale vaš seksualni život.

Zdrava je i za srce jer je slična vežbanju. Dolazi do ubrzanja pulsa i brže cirkulacije što doprinosi zdravlju kardiovaskulaarnog sistema. Vaš mozak će vam takođe biti zahvalan jer se tokom masturbacije i on oseća dobro. Pored tela biće vam osveženo i mentalno zdravlje, a sve to uticaće na vas stav i potrebu za seksom.

(Telegraf.rs/elitedaily.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. jun 2018 | 22:54

    Ja svako vece pred spavanje istrljam mackicu i onda spavam kao beba

  • Dragana

    25. jun 2018 | 16:18

    Ja upravo sad idem.... Drugi put danas!!

  • Ika...

    23. jun 2018 | 23:27

    Za moje zdravlje je najbolje,sve u dvoje... nista sama,a pogotovu ne ovo...i zdravlje je odlicno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA