≫ 

Zahtevala sam od muškaraca da imam orgazam svaki put - evo koliko mi se seks promenio zbog te odluke

Orgazam je nekako uvek zagarantovan muškarcima, a šta je sa ženama?

  • 7

Uživanje u orgazmima podjednako je rezervisano i za žene i za muškarce, iako žene tokom seksa teže doživljavaju orgazam i partner mora malo više da se potrudi oko njih.

Šta se događa sa telom 48 sati nakon seksa?

Danas sve veći broj žena, što popularnih što ne, ističe da žene moraju da se oslobode i da zahtevaju u seksu ono što zaslužuju – orgazmi su potrebni i ženama kao i muškarcima. Amanda je jedna od njih, ali put do njene slobodne ekspresije seksualne želje nije išao glatko.

Žene teže doživljavaju orgazam Printskrin: Youtube/claytoncubitt

- Pročitala sam 2015. godine intervju Niki Minaž koja je izjavila da uvek zahteva da doživi orgazam kada ima seks i nije mi bilo jasno kako tako nešto može da se zahteva. Žene su često vaspitavane da ne govore. Tada sam bila udata i nisam imala problem da razgovaram sa suprugom. Ali sam se prisetila mlađih dana kada sam bila singl.

Srećna sam što se sada u ovim godinama ne suočavam sa problemima zabavljanja i društvom gde je zadovoljstvo muškarca važnije od ženskog zadovoljstva. Ova rečenica Niki Minaž ostala mi je urezana u pamćenje i prisetila sam je se kada sam se opet našla sama nakon što mi se brak raspao.

Nakon što je "moja veza za jednu noć" doživeo orgazam, okrenula sam se ka njemu i rekla mu da je sada moj red. Po prvi put u životu sam izrazila zahtev da ja doživim orgazam i nije bilo šansi da se o tome pregovara. Od te noći sa kim god da se nađem u krevetu, zahtevam da doživim vrhunac. Nije da se to uvek i desi, ali je to mnogo poboljšalo moje veze, ispričala je Amanda.

Muškarci moraju malo više da se potrude oko partnerki Foto-ilustracija: Profimedia


Kada stavite do znanja da nije samo da želite zadovoljstvo već i da vam je ono potrebno imate par opcija. Čak i ako muškarac ne uspe da vas dovede do vrhunca, sam njegov trud vam mnogo govori o njemu. Sa druge strane imate muškarce koje je za vas u tom trenutku baš briga. Ukoliko nekome nije stalo do vašeg zadovoljstva kao do sopstvenog, onda vam takav neko ni ne treba.

Neki muškarci ne znaju da prepoznaju orgazam kod žena, kao što ne doživljavaju sve žene orgazme na isti način pa je zbog toga potrebno da vašem partneru kažete kako se osećate i šta od njega želite. Pričajte o svojim željama, potrebama i fantazijama i nađite se negde na pola puta.

Seks je podjednako važan i ženama i muškarcima Foto: Profimedia.com

Ovo možda neće da upali sa svakim partnerom na koga naiđete. Ali pre nego se upustim u nešto ozbiljnije sa nekim želim da znam kakvi su mu pogledi na seks i u kojoj meri se slažemo. Želim da znam igramo li za isti tim. Želim da budem sa nekim kome je stalo i do mog zadovoljstva koliko do njegovog, objasnila je Amanda.

(Telegraf.rs/bustle.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa...

    13. jun 2018 | 23:07

    Ne bi trebalo biti nikakvog zahteva,jednostavno se to desi,a svaki pametan muskarac zna sta je potrebno zeni,ako je voli..oboje su svesni zbog cega su tu gde jesu i svesni toga sto cine..itd..

  • Ika...

    14. jun 2018 | 00:12

    Nije mi jasno...ZAHTEVALA SAM... To se normalno,i obavezno desi.. Sta tu ima da se zahteva..?

  • Mila

    14. jun 2018 | 11:53

    Ja srecom nikad ne zahtevam, i uvek se desi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA