≫ 

Sve što morate da znate o klitorisu i ženskim orgazmima

Iako mislite da sve znate o klitorisu, uvek postoje činjenice koje vas dodatno iznenade kada za njih prvi put čujete

  • 14

Saznajte sve što niste znali o klitorisu i seksualnom životu lepšeg pola.

Klitoris nije samo mala izbočina iznad vagine, već je to struktura koja ima oblik nogu, koja se proteže od sedam do 13 centimetara u telu žene, a sve to igra ključnu ulogu u seksualnom životu lepšeg pola.

Oko 73% žena navelo je da stimulisanje klitorisa ili poboljšava ili je potpuno neophodno za postizanje orgazma, stoji u novom istraživanju s Univerziteta Indiana. U nastavku sledi lista zanimljivosti vezanih za klitoris, koji je vrlo verovatno od vitalnog značaja za seksualno zadovoljstvo žene.

Klitoris je duži od prosečnog penisa

Nisu se u skorije vreme sprovodila istraživanja o veličini klitorisa kao što je to bio slučaj s prosečnom dužinom penisa, ali se procenjuje da je klitoris dug čak 17 centimetara. Međutim, razlika je u tome što je veći deo klitorisa skriven u telu žene za razliku od penisa.

Ilustracija: Wikimedia/Marnanel

Dužina klitorisa ne utiče na seksualni doživljaj

Isto kao i kod penisa, veličina klitorisa nije važna. Iako nemate pravi način da lako saznate veličinu svog klitorisa, pošto je on uglavnom unutar tela, to ionako nije bitno. Veći klitoris ne podrazumeva da je on nužno i osetljiviji.

Klitoris postaje veći tokom stimulacije

Ukoliko niste znali do sada, klitoris i penis imaju mnogo toga zajedničkog. Kada se stimuliše, bilo direktno preko dodira, kroz penetraciju ili kombinacijom, erektilno tkivo klitorisa nabrekne, baš kao što i penis postaje krući.

Interesantan oblik

Foto: ufunk.net


Australijski urolog Helen O'Konel 1998. godine objavila je nalaze u kojima je prikazala spoljašnju i unutrašnju strukturu klitorisa. Naime, ona je tokom svog istraživanja otkrila da klitors zapravo ima oblik nogu, ali da taj oblik nije moguće uočiti zbog toga što se proteže iza vaginalnog zida.

Klitoris se može stimulisati i iznutra

Većina ljudi misli na stimulaciju klitorisa kao na nešto što se događa samo sa spoljašnje strane tela, na maloj izbočini koji se nalazi blizu vagine. Međutim, zbog svog oblika i strukture, klitoris se može i indirektno stimulisati putem penetracije, zbog čega se neki žene zaklinju u vaginalne orgazme.

G tačka?

Pre deset godina tim međunarodnih istraživača je objavio studiju koja je pokazala kako se vagina savija i menja tokom penetracije. Oni su takođe otkrili da se vagina kreće na način koji omogućava penisu da dodiruje unutrašnje delove klitorisa, a to bi možda mogla biti upravo mitska G tačka.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brbić

    9. april 2019 | 23:22

    I moj penis je skriven u telu!Stalno objasnjavam ribama da je ovih 5 cm sto vide samo pocetak!Jednom je izmileo i sam sam se uplasio,jos 15 ima unutra!

  • Sindi

    10. april 2019 | 03:26

    Citajte momci, naucite nesto!!

  • Hinjo

    9. april 2019 | 11:53

    Sive lobanje silooom jaaa imam moooc... Strasko je postao borbeni macak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA