≫ 

Novak i Jelena posle velike zabave pobedili Zikija i Olgu: Đoković "dodao" gas, željan je takmičenja

Egzibicioni meč na Adria Turu otvorio je ovo takmičenje koje će zapravo sa glavnim programom biti u subotu i nedelju

  • 6
Adria Tour, Novak Đoković, Nenad Zimonjić Foto: Nikola Tomić

Novak Đoković i Jelena Janković pobedili su sa 7:6 (8:6) Nenada Zimonjića i Olgu Danilović u egzibicionom okršaju na startu Adria Tour turnira na centralnom terenu teniskog kompleksa "Novak".

Novak i Jelena su izašli kao bolji u okršaju posle sat vremena igre i nepunog meča koji je obeležilo dobro raspoloženje oba dubla.

Novak je "komandovao" svojim dublom u meču u kom se videla želja da se takmiči mada je često morao da dozira da bi sve bilo neizvesnije.

Jelena je tek na mahove pokazala naznake nekad raskošnog bekhenda, Olga obrise kvalitetnog servisa, a Nenad Zimonjić voleja koji ga je činio šampionom više Grend slemova u dublu.

Slučajno ili ne, meč je odlučen u taj brejku u kom su Novak i Jelena malo "dodali gas" i slavili.

Prvi su i poveli i napravili brejk za 3:0, agresivnijim ulaskom u meč kada je Đoković često uzvikivao "ja" i pokrivao veliki deo terena, a nešto oštrijim i ravnim udarcima zadavao muke i Danilovićevoj i Zimonjiću.

Tada je popustila "papučica", pa su Ziki i Olga najpre sjajnim poenom u četvrtom gemu, a onda i dobrim petim gemom poravnali u meču na 3:3.

Od tog trenutka do taj-brejka se igralo gotovo poen za poen sve do 12. gema, Novak je izvodio tvinere, vikao posle nekih promašaja, sebe je često kudila i Olga, a tenisere je za sve to vreme zasmejavao i glumac Andrija Milošević.

Zanimljiva je situacija bila kada je Olga uspela da vrati lopticu "balonom" nekoliko metara iza osnovne linije, a Nole je na mreži to nagradio tako što je pustio lopticu da padne u njegovo polje i time prepustio poen.

Međutim, kada se došlo do poslednjeg gema 7:6 i meč lopte, u taj-brejku krenuo je napred, na mreži odigrao nekoliko dobrih udaraca, Jelena je poslala udarac Olgi koja je pogodila mrežu za kraj prvog meča Adria Tour-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA