≫ 

Novak pravio šou u loži sa Astanovom, Viktor na terenu: Da li je vreme za neki novi Belgrade Open?

Na prilazu sportskom centru na 25. maju u naizgled ništa ne ukazuje na to da se unutra dešava nešto veliko. Kad ono…

  • 3
Adria Tour, Novak Đoković, Lola Astanova klavir, poznati Foto: Nikola Tomić

Već na parkingu ispred kompleksa, gde se igra Adria Tour, je policija koja pregleda ispod automobila da bi utvrdila da nema eksplozivnih naprava, tu su bila i vatrogasna kola na obodu parkinga prema SC "Novak", ispred kog oko 14 časova i 30 minuta nije bilo mnogo naznaka spektakla.

Taj utisak je kratak, tek dok se ne prođe kroz vazdušni svod na kom velikim slovima piše "Adria Tour" i gde su detektori za metal, te prvi krug obezbeđenja koji kontroliše akreditacije, opremu i karte.

Odatle nadalje se mogu videti montažni beli šatori postavljeni na jednom platou, sa nekoliko brendova i sponzora između kojih cirkulišu ljudi. Tu je i jedan od “čekpointa” za osveženje posetilaca.

Već sat i po pre svečanog otvaranja turnira bilo ih je poprilično unutra, do trenutka kada je sve trebalo da počne, već je vrvelo kao u košnici.

Dok su novinari jurili ka konferencijskoj sali gde su se igrači predstavljali od 15 časova, sa leve strane su na terenu Viktor Troicki i Marko Đoković imali lakši sparing, a tačno prekoputa njih, nedaleko od fontane su na drugom terenu bila deca koja su Novaku i ostalim teniserima spremila iznenađenje.

Pre zgrade gde je centralna tribina i svečana loža, postavljena su još dva prstena redara (na ulazu u zgradu još jedan) koji kontrolišu prilaze tako da se niko ne bi našao tamo gde mu nije mesto.

Sve odaje utisak pravog turnira i takva je i atmosfera među ljudima koji su došli da ga isprate. Zbog toga se vrlo lako, bar u glavi, postavi pitanje da li je Beograd posle skoro deset godina opet zaslužio jedan ovakav događaj?

Svi se sećamo da je tadašnji "Serbia Open" potrajao tek nekoliko godina krajem prve i početkom druge decenije ovog veka, pa je pitanje da li je srpska publika možda bila malo razmažena onim što gleda na TV-u, da bi tada (a možda i sada) pratila turnir serije 250. Za skuplje od toga, ne znamo da li možemo i koliko.

Teško je očekivati da bi taj neki novi turnir (možda Belgrade Open) mogao da privuče imena poput Tima, Zvereva ili Dimitrova iz godine u godinu, ali je Adria Tour sa njima zaista privukao dosta pažnje, kako među “običnim” svetom, tako i među poznatima.

Na tribinama i u loži su se tako uz Novakovu porodicu našli i treneri Crvene zvezde i Partizana Dejan Stanković i Savo Milošević, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, glumci Dragan Jovanović i Bojan Perić, tu je bio i Goran Ivanišević, Novakov trener, iz biznis sveta Veselin Jevrosimović, Milka Forcan...

Pijanistkinja Lola Astanova i violinista Nemanja Radulović su svojim nastupima dali jednu posebnu, umetničku notu posle egizbicionih mečeva koje su odigrali Tim, Zverev, Krajinović, Lajović, Troicki, Zimonjić i Đoković, ali i Olga Danilović i Jelena Janković.

Video: Znoji se Nole pored seksi Lole

Igrači i igračice su se između mečeva opuštali u loži ili restoranu koji vodi ka centralnoj tribini uz švedski sto i šaroliko društvo, a neko od VIP zvanica je u jednom trenutku prokomentarisao "ovde je kao na Šatrijeu" (glavni teren na Rolan Garosu).

Novak je u jednom trenutku seo za klavir pored Astanove i skakao pored di-džeja, dok je dole na terenu Viktor bacao peškire i usred poena uskakao da odigra voleje, pa raspoloženja nije manjkalo.

Adria Tour, Novak Đoković, Lola Astanova klavir, poznati Foto: Nikola Tomić

Mogli su se čuti i uzdasi kod nekih jačih servisa Zvereva ili bekhenda Dimitrova, bilo je i osmeha za koje su se uglavnom pobrinuli Novak, Viktor ili voditelj programa Andrija Milošević.

Kasnije smo mogli da vidimo Zvereva koji je ostao poslednji da vežba servise, dok su pored ograde terena deca i fanovi čekali da se fotografišu sa njim ili mu "iznude" poneki autogram.

Sve u svemu, ono čemu su Đoković i njegova fondacija težili su za sada i uspeli da ostvare. Možda kompleks ne izgleda toliko "gala" koliko je to slučaj na nekim drugim turnirima, ali ni vremenski okvir za organizaciju svega nije bio ni izbliza veliki.

Nekoliko poslednjih nedelja je bilo u "turbo" modu, a publika je na kraju krajeva došla da vidi dobar tenis i dobru zabavu i to je makar prvog dana Adria Toura - i dobila.

Video: Možda se Srbija bolje nosila sa virusom nego Amerikanci: Novak spustio novinara iz Nemačke

(M. Ljubiavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA