≫ 

"Laki luzer" Milojević srušio 19. igrača sveta i oduševio beogradsku publiku!

Srpski igrač je ušao na turnir kao laki luzer jer je izgubio u kvalifikacijama od Damira Džumhura, koga je sad zamenio zbog povrede

  • 0
Adria Tour, Nikola Milojević, Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

Srpski teniser Nikola Milojević iznenadio je Grigora Dimitrova i pobedio ga sa 4:1 i 4:3 (u svom prvom meču Adria Tour turnira, na kom učestvuje umesto Damira Džumhura.

Srbin je slavio posle velikog preokreta u taj-brejku drugog seta u kom je od 0:3 došao do 7:4.

Milojević je igrao sve opuštenije kako je prvi set odmicao, a Dimitrov je i u svom drugom meču posle pobede nad Dušanom Lajovićem i preokreta, pokazao slabosti i nekonstantnost usled duge pauze zbog korona virusa.

Drugi set je doneo ujednačeniju borbu sa manje rizika, pa se otišlo u taj-brejk gde je Dimitrov delovao za nijansu sigurnije, ali na kraju ispao i tu nestabilan jer je vezao šest promašaja i posle toga mu spasa nije bilo.

Posle prva dva gema u kojima su oba igrača imala svojih dobrih i loših momenata, prvi je u trećem gemu zapretio Milojević kada je došao do dve brejk lopte.

Nije izgledao najsigurnije, činilo se kao da sa previše intenziteta ulazi u udarce i to ga je koštalo nekolicine promašaja ali i nekolicine sjajnih vinera, što je uz greške Dimitrova donelo brejk i vođstvo 2:1.

Adria Tour, Nikola Milojević, Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

Milojević se već do četvrtog gema dodatno opustio, ruka je u riternu išla laganije i donela mu 15:40.

Dimitrov je zahvaljujući Nikolinim greškama uzeo dva poena, ali na 40:40 pogodio mrežu, pa je Nikola neočekivano ubedljivo osvojio prvi set sa 4:1.

Drugi set je počeo fantastičnom bekhend paralelom Milojevića koji je u sledećem poenu istrčao napred, pritisnuo Dimitrova odličnim bekhendom i osvojio novi poen za to 30:0. Loša procena Dimitrova u situaciji kada je imao čist viner na reketu, koštala ga je novog poena jer je defanzivni blok Milojevića završio u polju za 40:0 posle čega je Srbin pogrešio triput.

Međutim, u odlučujućem poenu je pozvao Dimitrova napred, ovaj je izašao ne tako idealnim udarcem i Milojević je pasingom po dijagonali uzeo gem za 1:0 u drugom setu.

Malo je falilo da odmah srpski igrač dođe do novog brejka već posle četiri poena jer se dobro branio posle jakih i ravnih napada Dimitrova.

"Balon" našeg predstavnika je završio u autu, Dimitrov je prišao na 30:40 na svoj servis, ali u sledećem poenu pogodio mrežu za 2:0 u korist Milojevića koji je krstario ka pobedi.

Iako je bio u polju, Dimitrov je poslao lopticu preko osnovne linije za 15:15 na servis Milojevića, Nikola je uzvratio sličnim udarcem za vođstvo Bugarina 15:30, ali se odmah izvukao servisom za 30:30.

Adria Tour, Nikola Milojević, Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

Tu je stao, promašio je u lopti za brejk Bugarina i Dimitrov se vratio u meč.

Imao je šansu Milojević da povede uz prednost brejka još jednom zahvaljujući grešci i poklonu Dimitrova na 30:30 u četvrtom gemu, ali Nikola nije iskoristio dve prilike i Dimitrov je poravnao na 2:2.

Na 15:15 je udario lopticu ramom i poslao je u aut pa je Dimitrov poveo, ali je onda poslao nisku i nezgodnu lopticu koja je samo skliznula od polja pa Grigor nije vratio slajsom dalje od mreže.

Isti epilog se desio i posle servisa Milojevića na 40:40, pa je Srbin poveo sa 3:2 u drugom setu.

Dimitrov je u šestom gemu sa dva bekhenda daleko u autu dao Milojeviću 15:30. Izvukao se iz neugodne situacije jednim dobrim servisom i sa dva kiksa Srbina pa je posle 45 minuta igre bilo 3:3 i čekao se taj-brejk.

Adria Tour, Nikola Milojević, Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

Tri vezana poena Dimitrova i tri uzastopne greške Milojevića nisu bile dobar nagoveštaj. Uzvratio je Grigor sa tri promašaja za 3:3 pred promenu strana.

Posle promene Dimitrov je diktirao tempo, imao smeč za viner i promašio ga je. Milojevića je to malo osokolilo ali se i u sledećem poenu pitao Dimitrov. I opet pogrešio za 5:3 u korist Milojevića. Na 6:3 publika je krenula da aplaudira Srbinu koji je prepustio Dimitrovu jedan poen pre nego je završio meč.

Da podsetimo, Milojević je u grupi još sa Dominikom Timom koji je ranije u toku dana pobedio Džumhura zbog predaje i povrede bosanskog tenisera u trećem gemu.

Upravo je Džumhur eliminisao Nikolu na putu za ulaz u glavni žreb te je naš igrač ušao na turnir kao "laki luzer". I već napravio sjajan rezultat.

Video: Ivanišević: Od nastavka sezone nema ništa, turniri hoće samo da profitiraju

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA