≫ 

Iznenađenje Adria tura: Krajinović srušio Đokovića i napravio korak ka finalu

Prvi reket sveta izgubio je od svog prijatelja kao i pre deset godina na Serbia Openu

  • 2
Adria Tour, Novak Đoković, Filip Krajinović Foto: Nikola Tomić

Najbolji teniser planete Novak Đoković poražen je od Filipa Krajinovića u trećem meču prvog dana Adria Tour-a posle tri seta 4:2, 2:4 i 1:4 i sat vremena igre na terenu SC Novak.

Novak je bio ofanzivan u početku, u pojedinim trenucima je forsirao do besvesti sa drop šotovima, Filip je povremeno iz džepa vadio neke atraktivne poteze i kontre, ali je i grešio pa se stabilizovao i kraju ipak bio bolji od Đokovića.

Meč je počeo sa tri greške Krajinovića koji je jednom prebacio liniju, jednom udario ramom reketa i onda na 40:0 za Novaka, pravo niotkuda odigrao vrlo lepu kontru.

Novak je krenuo na mrežu da pokrije skraćenu loptu, fintirao je telom kao da će udariti dijagonalu, Filip je to pročitao i na mreži uzvratio paralelom koja mu osim lepote poena nije donela gotovo ništa jer je Đoković poveo 1:0.

Krajinović je u drugom gemu pokazao mnogo osećaja i u dva poena je odigrao skraćene loptice prilično rano i sa dva drop šota poravnao rezultat.

Adria Tour Foto: Nikola Tomić

Već u trećem je Đoković uzvratio svojim kratkim drop šotom za 30:15, da bi drugom greškom u gemu i mrežom dao poen Krajinoviću za 30:30.

Novi drop šot Filip nije mogao da stigne i poslao je lopticu u aut, ali se onda i Novak zaigrao i promašio četvrti drop šot u kratkom intervalu.

Posle razmene u kojoj je pobrisano nekoliko linija, Novak je drop šotom pogodio mrežu na 40:40 i u tim trenucima se činilo kao da samo ovaj udarac igra. Nažalost po njega, pogodio ga je vrhunski samo jednom, pa je Krajinović posle tri gema imao brejk prednosti.

Dve loptice preko osnovne linije i Filipova dupla greška u zao čas su brzo anulirale taj brejk viška.

Adria Tour Foto: Nikola Tomić

Đoković je posle nekoliko preciznih udaraca Krajinovića skratio još jedan drop šot i njime osvojio brejk za 2:2.

U petom gemu nije bilo drame, Novak je sa tri brza poena i dobrom dijagonalom poveo 40:0, Filip je spasao jednu gem loptu vinerom po paraleli i na kraju izgubio gem, te servirao za ostanak u setu.

Nije dobro krenuo jer je posle sjajno skraćenog slajsa Đokovića, Filip gubio 0:30.

Odigrao je vrhunsku duboku loptu iz bekhenda, pa pogodio mrežu za dve plus jednu brejk loptu Đokovića.

Promašio je posle riterna, te je Novak posle prvih šest gemova i 22 minuta vodio sa 1-0 u setovima.

Dobrom kombinacijom servisa i udaraca Đoković je osvojio prva dva poena drugog seta. U trećem poenu je Krajinović odlično istrčao i ispratio Noletovu skraćenu dijagonalu na mreži, ali je izgubio gem.

Adria Tour Foto: Nikola Tomić

U drugom je bio siguran na servisu, dobro je napadao i u jednom trenutku mu je protivnik aplaudirao na potezu. Gem za gem nastavilo se do 2:1 za Đokovića koji je treći gem uzeo bez izgubljenog poena.

Filip se nije predavao, pa je posle dva dobijena, izgubio dva poena i ipak dobio svoj gem. Odigrao je strašan drop šot koji je Đoković jedva stigao, pa onda skraćenu lopticu koju je na kraju dočekao reketom za paralelu i potvrdu izjednačenja 2:2.

Tokom petog gema je publika nešto više bila na strani slabijeg igrača koji je izvrsnim forhendom pogodio ćošak za "đus" i potencijalni brejk.

Pretrpeo ga je posle sopstvene greške, pa je Krajinović poveo sa 3:2 i servirao za egal u setovima.

Adria Tour Foto: Nikola Tomić

Igrao je sve bolje, vezao dva vrhunska poena, pa servis vinerom došao do 40:15 i dve set lopte.

Već na prvoj je viđen verovatno najlepši poen meča u kom je Krajinović dobro napao, Đoković je izašao napred, lobovao Filipa, ovaj je odigrao tviner pa se vratio do mreže gde ga je Novak prošao za 40:30.

To nije pomoglo Đokoviću da se potpuno izvuče, pa je i ovaj meč otišao u treći set.

Prvi gem u njemu je dobio Đoković rutinski. Jasan plan su bili oštriji i dublji udarci i prolazili su.

Krajinović je na to odgovorio ranim izlaskom na mrežu posle servisa i bekhendom rešio poen za 30:15, a onda drop šotom i za 40:15. Kada je Đoković za malo prebacio osnovnu liniju riternom, činilo se kao da se Filip potpuno stabilizovao jer je izjednačio na 1-1 u setovima i 1:1 u gemovima.

Adria Tour Foto: Nikola Tomić

Potvrdu ovog utiska dobili smo već u trećem gemu. Filip je dobio duplu šansu za brejk na 30:30 kada je odigrao opasan volej za 30:40, a onda sačekao promašaj Novaka na 40:40 za brejk i 2:1.

Krajinović je osvojio dva vrhunska poena u četvrtom gemu kada je došao do 40:30.

Novak je riternom sprečio prvu, ali nije drugu gem loptu i Krajinović je otišao na 3:1.

Nije bio siguran Đoković u petom gemu, jedan aut, pa mreža i nejaki servisi doneli su Krajinoviću 15:40 i tri meč lopte. Iskoristio je treću i zakuvao stanje u grupi. Poslednji meč dana igraju Saša Zverev i Viktor Troicki.

Video: Lola i Nole napravili šou na terenima na Dorćolu

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesa

    14. jun 2020 | 00:25

    Krajinovic dva puta dobio Djokovica u karijeri a dva puta igrali 😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA